Hopp til innhold

Publikum krever pengene tilbake

Filmen «The Artist» vant nylig hele tre priser under Golden Globe. Men kinogjengerne er ikke like fornøyd.

Ifølge The Telegraph hadde nemlig en del britiske kinogjengere ikke fått med seg at «The Artist» var en stumfilm i svart/hvitt, og krever pengene tilbake.

Kinoen Odeon Liverpool One har nå gått ut og informert publikum om at de kan få refundert kinobilletten dersom de forlater salen innen ti minutter etter at filmen har startet.

Les også: Stumfilm nominert til prestisjepris

Lattermild regissør

Golden Globes-vinner The Artist

'The Artist' imponerte under Golden Globes, men hunden Uggie stjal det meste av rampelyset.

Foto: Mark J. Terrill / Ap

Regissør Michel Hazanavicius ser på sin side humoren i at britene ikke har fått med seg hva slags film de har betalt for å se.

– Jeg synes det er hysterisk morsomt! Mitt tips er at folk alltid skal be om å få refundert billettpengene hvis filmen de ser ikke lever opp til forventningene. Står det ikke på plakaten at det er en dårlig film, så får de gå og be om pengene sine, uttaler franskmannen.

Les også: Prisdryss over mindre hårsåre filmstjerner

«The Artist» er en fransk film som beskrives som en romantisk hyllest til 1920-tallets filmindustri i Hollywood. Filmen handler om stumfilmstjernen George Valentin, som nekter å tro at talefilmen kan utrydde stumfilmen.

Filmen har norsk premiere den 24. februar.

Prisdryss

Denne uken vant filmen tre Golden Globes-priser, blant annet for «beste musikal eller komedie». De er også storfavoritter under den kommende Oscar-utdelingen og britiske Bafta.

Og de tobeinte skuespillerne er ikke de eneste som hedres for sin innsats. Under Golden Globes var det hundevalpen Uggie som stjal det meste av showet.

13. februar kan det bli enda mer heder og ære på den lille sjarmklumpen, ettersom han har fått to «Gylne halsbånd»-nominasjoner i kategorien «beste hund i en spillefilm»:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)