NRK Meny
Normal

Prøv splitboard!

Gå opp på ski, sett dem sammen på toppen, og vips! så har du et snowboard.

Snowboard som kan deles og bli til et par ski.
Foto: Ragnhild Moen Holø / NRK

Dette er utrolig lettvint, sier Hans Petter Hval i Fri Flyt. På vei opp går du på det todelte brettet, og når du skal ned igjen setter du de to delene sammen, slik at det blir et snowboard.

Konge i pudder

Hans Petter sier at selv ski har tatt en stor del av markedet i bakken, er snowboardet fortsatt kongen i løssnøen.

- Det har en større bæreflate enn ski, og derfor er det herlig å kjøre på brett i dyp snø. Men mange syns brett og truger er tungvint på toppturer, og velger derfor ski. Med dette brettet får du det beste fra to verdener: Ski opp, og brett ned.

To ski = ett brett

- Splitboardet består av ett brett som er delt på midten. Bindingene er løse, og du kan stille de slik at man får én binding på hver del, slik at det i praksis blir to ski med binding, forklarer Hans Petter.

Hør hvordan splitboardet fungerer her!

Han viser hvordan man setter sammen skiene slik at det blir et brett, og suser ned bakken på ekte snowboardvis.

Kulturstrøm

 • Lauryn Hill til Oslo

  Artisten Lauryn Hill har lagt til 12 datoer i Europa på sin verdensturné. Nå er det klart at hun også gjør et stopp i Norge 11. desember i Oslo Spektrum. Turneen feirer 20 års jubileet til solodebuten hennes, «The Miseducation of Lauryn Hill». En del av billettsalget går til MLH Fund, som bidrar med støtte til prosjekter innenfor blant annet utdanning og helse ulike steder i verden (NTB). Youtuberen Nerdwriter lagde nylig denne hyllesten av platen.

  Lauryn Hill på Molde jazzfestival
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Sammenligner Hjorth med Ferrante

  Det skorter ikke på godordene når Vigdis Hjorths roman «Arv og miljø» omtales av den britiske avisen The Guardian. Hjorth-romanen blir trukket fram av den britiske storavisen som en av de beste europeiske romanene som er på vei ut på det engelskspråklige markedet. Avisen omtaler boken som et kontroversielt familiedrama som har fått mye kritikerros hjemme, og spør om Hjorth kan bli den nye Ferrante på det engelske markedet. NRKs anmelder beskrev boka som rasende og klok, skjelvende og stringent da den kom, les anmeldelsen her (NTB/NRK).

  Vigdis Hjorth Arv og miljø
 • Malte Skei Grande på Listhaug-vegg

  Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V). Det er ikke den samme gatekunstneren som står bak, skriver Bergens Tidende.