Hopp til innhold

Project Natal kommer til jul

- Vil revolusjonere måten vi spiller på, sier Microsoft.

Peter Molyneux / Project Natal

Project Natals 'far'; Peter Molyneux.

Foto: Montasje: Rune Håkonsen

Consumer Electronics Show (CES) som arrangeres i Las Vegas hvert år, er verdens største messe for forbrukerelektronikk og underholdning.

Under en pressekonferanse viste Microsoft frem en ny video av Project Natal, og avslørte ganske overraskende at den nye bevegelseskontrolleren vil komme ut i tide til årets julesesong.

NRK testet Project Natal i fjor høst, se videoklippet under.

(artikkelen fortsetter under videoen)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

LES: Last ned Tekno gratis

Spillegenden Peter Molyneux fortalte i et intervju med NRK at han mener det viktigste fremskrittet innen spill vil være å fjerne håndkontrollerne. Først da vil absolutt alle mennesker kunne bruke moderne teknologi på likt grunnlag.

Likevel har de tre store spillselskapene (Microsoft, Sony og Nintendo) valgt radikalt forskjellige måter å ta i bruk bevegelsesteknologi.

Mest kjent her i Norge er Nintendo med sin Wii-konsoll, som har vært tilgjengelig på markedet i nesten tre år. Den bruker en enkel håndkontroller med bevegelsessensorer på innsiden for å registere når en spiller rister eller flytter på kontrolleren.

Sony med tryllestav

Playstation 3 sin bevegelseskontroller, som blir lansert senere i år, tar i bruk visuell gjenkjenning for å registere bevegelser. Et kamera foran tv-en «ser» hvordan spillkontrollerne brukes.

LES: Slik er «tryllestaven» til Sony

Mens det er tydelig at Microsoft sin teknologi er hakket mer moderne, er det mange som mener at det ikke vil være mulig å spille uten fysiske kontrollere.

Et bilspill som spilles ved hjelp av Project Natal vil ikke kunne riste på en kontroller eller på andre måter gi fysisk beskjed til spillerne om at noe er på ferde. Dette kan både Playstation 3 og Wii sine kontrollere.

Hard konkurranse

Alle konsollene i dagens generasjon (Wii, Xbox 360 og Playstation 3) har vært på markedet en god stund, og produsentene gjør alt for å trekke til seg nye spillere.

Prisene på alle konsollene har stupt bratt det siste året, og tidligere i år satte Microsoft ned prisen på sine Xbox-er ganske aggresivt.

LES: Senker prisen på Xbox 360

Nå gjenstår det å se hvilket spillselskap som klarer å overbevise forbrukerne om hva som er fremtiden for bevegelsesteknologi og spill.

Kulturstrøm

  • Bob Newhart (94) er død

    Den amerikanske komikeren og skuespilleren Bob Newhart er død 94 år gammel, opplyser forlaget hans, ifølge Reuters.

    Newhart døde i sitt hjem i Los Angeles etter kort tids sykdom.

    Bob Newhart i 2003
    Foto: JEROME T NAKAGAWA / AP / NTB