Hopp til innhold

Rutinerte NRK-ankere er Sveips ansikt utad

Monika Blikås og Halvor Folgerø er programledere i Sveip. De bytter på å være Sveip sitt ansikt utad. Den ene uken møter du Monika, den andre uken er det Halvor som leder oss gjennom sendingen.

Hver ettermiddag fra mandag til torsdag snakker de med folk over hele landet om dagsaktuelle saker. De navigerer seg inn og ut av internett via den 90-tommer store trykkfølsomme skjermen i studio. Der viser de alt fra aktuelle nettsider til video, bilder og gjester på Skype.

Hvem er de?

Monika Blikås
Foto: Bård S. Johannessen / NRK

Monika Blikås har jobbet mange år i NRK som reporter og programleder i radio og TV. I 1999 kom hun fra Førde-kontoret til Bergen, hvor også Sveip blir sendt fra. Etter noen år som informasjonsrådgiver ved Havforskningsinstituttet og et opphold som presseoffiser i KFOR, kom hun tilbake til NRK i 2005 som programleder for Ut i naturen. Fra våren 2009 blir hun å finne som programleder i Sveip.

Halvor Folgerø

Halvor Folgerø

Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK

Halvor Folgerø har også lang fartstid i NRK både som reporter og programleder i radio og tv. Han har tidligere vært programleder for Norge i dag, Mediemenerne, Vestlandsrevyen. Han har også vært en av drivkreftene i humorprogrammet Radio Røynda. Nå er han tilbake i NRK etter et kort opphold som nyhetsanker i Bergens Tidendes TV-stasjon BTV. Halvor har også sceneerfaring fra musikklivet. Han er bassist i gruppen Aftenlandet og faggotist i populærorkesteret Finn Erix.

Slik jobber Sveip-redaksjonen

Sveip bruker internett som utgangspunkt for innsanking og presentasjon av stoff. Det gir mange muligheter og byr på mange utfordringer. Nyhetsdagen på nett skifter fra minutt til minutt. Det som er en toppsak klokken 12.00 kan være gammelt nytt klokka 13.00. Derfor følger Sveip-redaksjonen med på nyhetsdagen i tett samarbeid med NRK sine medarbeidere rundt om i landet.

Målet er å presentere det siste som har skjedd på nyhetsfronten rundt omkring i landet, samtidig som vi byr på gode nettartikler og reportasjer som folk snakker om. Som seer skal du bli oppdatert og underholdt når du ser på Sveip.

Sveip prøvesending, februar 2008

Fra kontrollrommet under en prøvesending av Sveip

Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.