Programledere 2014

Migrapolis-gjengen

Hung Ba Mai, Fouad Acharki, Rajan Chelliah og Lotten Christiansen.

Foto: Hallgeir Braastad / NRK

Lotten Christiansen

Lotten Christiansen
Foto: Ekroll, Anne Liv

Lotten er utdannet ved Høgskolen i Oslo og jobbet flere år i Østlandssendingen før hun kom til Migrapolis. Mange ble ekstra godt kjent med henne da hun ledet det folkekjære Norge Rundt i 2004.

Oslojenta Lotten snakker overhode ikke thai, selv om hun er født i Bangkok. Hun var bare en liten baby da hun ble adoptert av norske foreldre. Lotten snakker derimot flytende portugisisk etter å ha bodd i Brasil. Og mottoet hennes er: "Ikke alt er som det ser ut".

Namra Saleem

Namra Saleem
Foto: Tarald Aaby / NRK

Namra er født på Luciadagen, men fikk aldri gå foran i toget med krone da hun var liten. Den jobben fikk jentene med langt lyst hår. I voksen alder gikk derfor 25-åringen til innkjøp av en flott, lysende Luciakrone.

Kanskje ikke så rart at NRK-kollega Noman Mubashir omtaler henne som en "utypisk norskpakistaner".

Namra har en bachelor i medievitenskap og har studert både arabisk og psykologi. I tillegg har hun bakgrunn fra NRKs flerkulturelle rekrutteringsprosjekt FleRe.

Den ukonvensjonelle jærbuen har følgende livsmotto: Det er ikke min feil at jeg er fantastisk!

Edin Babic

Edin Babic
Foto: NRK


Edin Babic er 25 år gammel og kommer fra Kristiansand. Sammen med familien kom han til Norge som flyktning fra Bosnia i 1993. Edin tok journalistutdanningen på Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand og har tidligere jobbet i Fædrelandsvennen, TV Norge, Sporten i NRK og i Østlandssendingen.

Sørlendingen er en svært begeistret idrettsperson og har spilt basketball i eliteserien i Norge. Edin beskriver seg selv som et blidt og positivt konkurranseinnstilt menneske med godt humør.

Rajan Chelliah

Rajan Chelliah
Foto: Ekroll, Anne Liv / NRK

Egentlig heter han Rajakulasingam. Et staselig navn – det betyr nemlig ”løve født av kongefamilie” – men i likhet med mange andre tamiler har han kortet det ned til en hverdagsversjon som faller nordmenn flest lettere i munnen. Rajan er revolverjournalisten i Migrapolis – han gir seg ikke så lett når det er noe han vil ha svar på.

De siste årene har småbarnsfaren tatt journalistutdanning ved siden av full jobb. Sommeren 2003 var han og familien tilbake på Sri Lanka for første gang på 17 år. Det ble et sterkt møte med et krigsherjet land. Rajans hjemreise ble til et eget Migrapolis-program.

Hung Ba Mai

Hung Ba Mai
Foto: Ekroll, Anne Liv / NRK

Han smiler mye, men egentlig er han ganske bestemt, sier en av fotografene som har vendt seg til å la Hung få det som han vil. I Migrapolis er Hung kongen av de kjappe og morsomme replikkene – en erfaren programleder med en egen evne til å få god kontakt med de fleste. Han har vært med i Migrapolis siden starten i 1997; forøvrig har han fartstid fra Innvandrerredaksjonen, UDI og Innvandreretaten i Oslo. Han kom til Norge som flyktning fra Vietnam for 24 år siden. Snø er både det beste og det verste med Norge, mener han. Best når den faller for første gang hvert år og verst når den blir liggende altfor lenge. Noen dager hadde vært nok!

Kulturstrøm

 • Rykter om 007 i Nordmarka

  Agent 007 kan være på vei til en hytte i Nordmarka utenfor Oslo. Ifølge avisene Varingen og VG. De mener å ha indikasjoner på at noe rundt innspillingen av «Bond 25» er på gang i Hakadal. Men alle som er involvert i de observerte aktivitetene er tause. James Bond er tross alt hemmelig agent. (NTB)

  Daniel Craig
  Foto: Michael Sohn / Ap
 • USA: Alvorlig tiltale mot R. Kelly

  Politiet i USA har i dag tiltalt artisten R. Kelly for ti tilfeller av grove seksuelle overgrep, melder Chicago Sun Times og flere andre medier. Den siste tida har flere kvinner stått fram med historier om overgrep, blant annet i dokumentaren «Surviving R. Kelly».

 • Mat er populært på Snap

  Matkanalen hadde dobbelt så mange seere (1,7 mill.) på sine Snap Shows som på lineær tv i januar, skriver Kampanje. Matkanalens sjef, Øivind Lindøe, tror suksessen skyldes rett-på-sak oppskriftsvideoer uten masse filming av hender som lager maten.

  Snapchat
  Foto: DADO RUVIC / Reuters