Kulturstrøm

  • Går en tøff sommer i møte

    Museene i Bergen går utfordrende tider i møte og varsler store tap på grunn av koronautbruddet. Flere velger å holde stengt i sommer og noen frykter konkurs. Uten utenlandske turister og sterkt redusert tilbud på grunn av virusutbruddet går museene i Bergen en tøff sommer i møte. Flere varsler titalls millioner i tap og fortsatt permitterte ansatte. (NTB)

  • Førsteklasses filmskaper

    Tobarnsfar Casey Affleck vet ett og annet om båndet mellom foreldre og barn. Det kommer tydelig frem i filmen «Light of My Life», der han er både manusforfatter, produsent og regissør, i tillegg til å spille den ene hovedrollen. Filmen er en nydelig skildring av postapokalyptisk far-datter-forhold. Historien vekker klare assosiasjoner til filmer som «The Road», «A Quiet Place» og «Leave No Trace», som har lignende tematikk og scenarioer. Filmpolitiet gir «Light of My Life» en 5-er.

  • Truer med å sensurere Twitter

    President Donald Trump vil torsdag signere en presidentordre om sosiale medier. Trump reagerer på at Twitter for første gang har merket to av meldingene hans som villedende, etter at han tirsdag tvitret at stemmegivning per post ville føre til valgfusk. Twitter la til en lenke til fakta som viser det motsatte. Presidenten svarte med å true med å stenge sosiale medier.