Kulturstrøm

 • Filmanmeldelse: «Grensen»

  Regissør Ali Abassi forteller en forrykende historie, basert på en novelle av John Ajvide Lindqvist – forfatteren som er mest kjent for« La den rette komme inn». Hovedpersonen, tolleren Tina, har et litt spesielt utseende og en unik evne til å sniffe seg frem til nervøse smuglere. – Grensen er en av de beste og mest bemerkelsesverdige filmene du kan se på kino i år, mener Birger Vestmo i Filmpolitiet

  Grensen
  Foto: Another World Entertainment
 • Vil fjerne kulturminne fra krigen

  Denne hytten ble brukt som skjulested av motstandsfolk under krigen. Nå har grunneier fått medhold i retten til å si opp forholdet med hytteeier, som har fått 300.000 kroner av Riksantikvaren til å restaurere den. Hvis hytten flyttes fra tomten, vil det ødelegge verdien som krigsminnesmerke, mener Riksantikvaren.

  Botnahytten
  Foto: Ingrid Aarekol / NRK
 • «Big bird» pensjonerer seg

  Skodespelaren Caroll Spinney (84) pensjonerer seg, melder New York Times. Amerikanaren har spelt rolla som «Big bird» og «Oscar the Grouch» sidan oppstarten av «Sesame street» i 1969. Det finst ikkje eit eksakt tal på kor mange episodar Spinney har vore med i, men ein talsperson for TV-programmet seier det er snakk om fleire tusen.

  End of an era: Original Big Bird is leaving "Sesame Street"
  Foto: Stan Honda / AFP

Flere kulturnyheter