Program nr 1218

Fredag 8. desember drar programleder Renée Nilsen på spekkhoggersafari i Tysfjord i Nordland.

Medvirkende:
- Chantal Forså, guide
- Dorothea Herrscher
- Petter Landell

Dansebrødre
Det er vel lite trolig at standarddanser som jive og cha-cha-cha har tatt over helt på julebordene år. Men tre gutter på Sunnmøre har teken på det, til tross for sin unge alder.
Sted: Langevåg (Møre og Romsdal)
Medvirkende: Preben Nordal, Sebastian Nordal, Vetle Nordal, Birgitte Nordal
Foto/red.: Tor Sivertstøl
Reporter: Pål Kristian Lindseth
NRK Møre og Romsdal

Gymdame på Sørlandet
Noen setter seg godt til rette og venter på å bli gamle når de blir pensjonister. Andre gjør det motsatte. Heng med denne 83-åringen hvis du klarer.
Sted: Flekkefjord (Vest-Agder)
Medvirkende: Bjørg Thunestvedt, Solveig Nesheim, Ragnhild Mortensen, Solveig Nedland Kristiansen
Innslag ved Line Oftedal Pedersen
NRK Sørlandet

Siste båttur
I 25 år har Oddgeir Eide gått i den tøffaste båtruta på Vestlandet. Ruta frå Kolgrov til Utvær i Solund er sjølve livsnerven til øyfolket lengst vest i landet. I haust sa Eide opp den verutsette skyssjobben.
Stad: Solund (Sogn og Fjordane)
Medverkande: Oddgeir Eide, Per Meyer, Synnøve Haustveit, Gunnfrid Eide
Foto/red.: Torbjørn Fardal
Reporter: Noralv Pedersen
NRK Sogn og Fjordane

Julehagen
Mye arbeid ligger bak forvandlingen av hagen – til en verden inspirert av blånisser.
Sted: Eid (Sogn og Fjordane)
Medvirkende: Helene Hjelle, Mathias Berg Nes, Kathrine Berg
Innslag ved Heidi Lise Bakke
og Asgeir Reknes
NRK Sogn og Fjordane

Kulturstrøm

 • Gramophone-pris til Bergen

  Det klassiske tidsskriftet Gramophone har kåret Bergen Filharmoniske Orkesters innspilling av Benjamin Brittens opera Peter Grimes til vinner av den prestisjetunge Gramophone Classical Award for Opera 2021. De omtaler innspillingen som en "spennende, engasjert, nødvendig og teknisk brilliant versjon for vår tid.

 • Ungt stjerneskudd vant i Berlin

  Cellisten Owen Sørby Davis (15) vant Grand Prix under årets YOUNG LUDWIG Youth Music Competition i Berlin. Konkurransen var for fiolinister, cellister og pianister under 20 år. Prisen inkluderer bl a solistoppdrag neste år med Berlinerfilharmonikerne i deres sal i Berlin. Davis er til daglig elev ved Barratt Due musikkinstitutt i Oslo.

 • Festspilldirektøren må gå av

  Anders Beyer fratrer som direktør for Festspillene i Bergen. Styret har ikke lenger tillit til Beyer, og har valgt å si opp arbeidsavtalen med ham etter behandling av et varsel. Det skriver styret i Festspillene i en pressemelding.  Innholdet i varselet var alvorlig og styret besluttet at det skulle iverksettes en ekstern undersøkelse.

  Advokatfirmaet Hjort leverte sin rapport til styret 17. september 2021. Rapporten er underbygget av bevis som SMS, e-poster og Messenger-meldinger som er tidsnære, det vil si fra den perioden da hendelsene fant sted. Rapporten bekrefter innholdet i varselet. Av hensyn til den fornærmede i saken vil styret ikke gå nærmere inn på hendelsesforløpet.