Hopp til innhold

Program 4

I fjerde runde av Kjempesjansen var det Aslak Gjennestad og Felix Peikli som gjekk vidare til semifinalen. Her kan du lese meir om alle deltakarane.

Aslak og Felix er vidare til semifinalen
Foto: Birte Njøsen Horne / NRK

Om program 4

Det var ein forvirra, men glad Aslak Gjennestad som vant denne runden av Kjempesjansen. No er han vidare til semifinalen, med ein god slump med pengar i lommeboka.

Aslak og Felix til semifinalen

Deltakarane

Katzenjammer

To jenter ville lage eit band der dei skulle spele på mange instrument dei eigentleg ikkje kunne. Så blei to jenter til med, no er desse fire jentene blitt til bandet Katzenjammer, som då altså kan ekstremt mange instrument.

Les heile saka

Merete Meyer

Det kan verke som at denne jenta har to ting ho verkeleg elskar å halde på med, klassisk musikk og fotball.

Les heile saka

Aslak Gjennestad

- Eg vaks opp med kassettar og singelplater med gamle, gode artistar. Mamma hadde meg på fanget, spelte gitar og song gamle slagarar. Slik fekk Aslak smaken på musikken.

Les heile saka

Felix Peikli

Det kan verke som at den 16 år gamle Osloguten Felix Peikli er eit geni når det gjeld å spele klarinett. Og det er jazz han likar å spele, jazz frå 1920 til 1940-talet.

Les heile saka

Taktløs

Dei har kome langt, veldig langt. Men likevel treng dei å kome lenger. Desse ti ungdommane frå Drammen vil vidare, dei vil til topps.

Les heile saka

Det var og Taktløs som vant Nettsjansen denne veka, dei slo ut  Inna Di Lights og   RapiNord .

 

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.