NRK Meny
Normal

Program 2

Årets Autofil Edition er igang og Jan Erik møter Odd Bjørn og Kjell for å diskutere hvordan Love Boat skal bli. I Sverige lærer han seg å fly Airbus 340, mens Tommy viser hva Ariel Atom er god for på Rudskogen.

Ariel Atom
Foto: Tor Bergebakken / NRK

Se hele programmet i Nett-TV

Autofil Edition

Love Boat
Foto: Tor Bergebakken / NRK

Harald Mæle setter deg inn i stemningen før Jan Erik setter seg ned på Eikeli båtbyggeri sammen med Odd Bjørn Jørgensen og Kjell Rasmussen.

Dette er to av karene som skal lose love boat-prosjektet trygt i havn.

Jan Erik ønsker seg en passende båt og henger til fjorårets prosjekt,  Autofil-bobla. Egentlig er det ikke bare en båt, for den skal også kunne fungere som en campignvogn.

De bestemmer seg for at en liten trimaran på 13 fot burde være perfekt for årets utgave av Autofil Edition.

Les om Harald Mæle, mannen bak stemmen

Lexus IS 220d

Lexus IS
Foto: Lexus

Toyota er blitt verdens største bilprodusent, mye takket være et rykte for å levere kvalitet i ypperste klasse. Men, det kan jo tenkes at du ønsker deg noe ekstra.

Lexus er Toyotas svar på luksus. IS 220d, med den samme motoren som du fant i forrige programs , er innstegsmodellen. Prisen begynner på 416000 kroner, men testbilen passerer 540000 med alle kryssene i utstyrslista.

- Eksteriøret er for kjennerene, men når du setter deg inn derimot vil følelsene flomme inn som en bølge over hjerterota, sier Jan Erik.

Se innslaget i Nett-TV

Airbus 340

Jan Erik Larssen
Foto: Alexander Berg-Hansen / NRK

Du hadde kanskje blitt litt overraska om du hadde hørt:

- Dette er kaptein Jan Erik, hi,hi,hi. Bare litt praktisk info før vi lander. Nedre bekre landingshjul har fire enorme gummipølser som tåler ekstremt med belastning og har en voldsom bremsekraft.

- Der ligger det fem lag med rene karbonbremser som tåler inntil 1000 varmegrader. Det er fem ganger mer enn du trenger for å steike en Grandiosa! Og dere skulle bare sett de stemplene, oj, oj oj.

Det kunne du faktisk ha opplevd. Jan Erik har nemlig vært i Sverige og prøvekjørt flysimulator hos SAS. Etter fullført opplæring i den setter pilotene seg rett inn i et ekte fly og flyr allerede første gang med passasjerer.

Se innslaget i Nett-TV

Ariel Atom 2

Filming
Foto: Tor Bergebakken / NRK

Om Lexus IS 220d har alle luksusdetaljer du kunne ønske deg, så er Ariel Atom på den motsatte enden av skalaen. Men, til gjengjeld går det fort, iallfall med Tommy Rustad bak rattet.

Selv med fullstendig uegna dekk tar den ny Autofil-banerekord på Rudskogen, og du kan være helt sikker på at det hadde gått mye fortere med reine banedekk.

Se innslaget i Nett-TV

Les om rundetidene på Rudskogen

Delta også i ukas konkurranse

Musikk brukt i programmet

Soap Theme – Tipton – p 1986 Dick James Music Ltd

Under My Sensi – Boozoo Bajou – p 2004 18th Street Lounge Music

Expo In Tokyo – Alan Moorhouse – p 2004 18th Street Lounge Music

You’ve Been Had – Bjørn Berge – p 2006 Farmen

Bamboo Banga – M.I.A. – p 2007 XL Recordings

Kulturstrøm

  • Ny sesong av The Handmaid's Tale

    The Handmaid’s Tale var noe av det dystreste, men også beste vi har sett på TV de siste årene, ifølge Filmpolitiet på NRK. I dag er det premiere på ny sesong, og Filmpolitiets anmelder mener serien fortsetter å fenge med sterke rollefigurer, spenning og praktfull estetikk. Les anmeldelsen her.

    The Handmaid’s Tale fortsetter å utvikle sin sterke visuelle signatur i sesong 2. (Foto: HBO Nordic)
    Foto: HBO Nordic