NRK Meny
Normal

Proffe amatører

En revysjef har mange oppgaver, som å skrive avslutningssang.

Skolerevy Langhaugen, Bergen
Foto: Dagmar Blaasvær / NRK

Sangen skal gå på rim. De to jentene sliter med å finne noe som rimer på syndromer. Etter å ha vært gjennom flere forslag og nødrim, lander de på meloner.   

Få dager til premiere

For sjette året på rad setter elevene på Langhaugen videregående skole i Bergen opp revy. Til sammen 30 elever er i sving for å få revyen på plass. Og de gjør alt selv. 

skolerevy langhaugen skole i bergen
Foto: Dagmar Blaasvær / NRK

 

Revyen er på ingen måte ferdig, selv om det er få dager igjen til premiere. Fortsatt lages det nye sketsjer. Thorvald Nilsen Myhre skrev en natta før Norge Rundt kom på besøk. Før den kommer med i programmet, må den vises og godkjennes av resten av skuespillerne.

Skolerevy Langhaugen skole i Bergen
Foto: Dagmar Blaasvær / NRK

 

Thorvald er litt nervøs, og går på scenen. De andre ler og klapper underveis. Veldig bra, veldig morsomt er kommentarene etterpå. Når du får jobbet litt mer med denne, blir den bra.

 

Dans en personlighet

Et revynummer som allerede sitter ganske godt er dansenummeret, der måten man danser på gjenspeiler en personlighet.

skolerevy langhaugen videregående skole
Foto: Dagmar Blaasvær / NRK

 

Se Norge Rundt 2. februar 2007, og finn ut hvilken personlighet som danses her.

Kulturstrøm

 • Lager «Buffy the Vampire Slayer»

  20th Century Fox Television skal lage en ny versjon av 90-tallsklassikeren «Buffy the Vampire Slayer», skriver Variety. Serien skal produseres av Joss Whedon, som også holdt i den originale serien. Serien handler om Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) som får et kall om å bekjempe vampyrer og etterhvert en hel mengde andre monstre. «Buffy, vampyrenes skrekk», som den het på norsk, gikk fra 1996 til 2003 og ble vist på TVNorge.

  Buffy The Vampire Slayer
  Foto: Handout © c.20thC.Fox/Everett/REX
 • Gard Nilssen ny Artist in Residence

  Gard Nilssen blir Artist in Residence i 2019, dette melder Moldejazz i en pressemelding. Nilssen omtales som en trommeslager med hjerte for jazz og improvisert musikk. Trommisen har sin bakgrunn fra jazzlinja på NTNU. Han har tidligere gjestet Moldejazz en rekke ganger med ulike band.

  Gard Nilssen
  Foto: Moldejazz