Professor fratatt all undervisning

Professoren ved Statens Kunstakademi som ble bortvist fra skolen i våres, er nå fratatt all undervisning.

Statens kunstakademi i Oslo
Foto: Karen Riekeles Frivik/NRK

Etter 25 år i professorgjerningen ved landets høyeste utdannelse for visuell kunst er professor Michael O’Donnell blitt nedgradert.

Omplassert

Det var i våres at professor O’Donnell ble bortvist fra Statens Kunstakademi under Kunsthøgskolen i Oslo. For å lose studentene sine i havn før semesterslutt, fortsatte han å undervise fra bilen sin . Nå er professoren formelt omplassert og fratatt all undervisning.

O’Donnell skal nå drive med tilrettelegging av verksteder og innkjøp av utstyr. Etter det NRK kjenner til, skal han ha følt seg presset til å godta den nye jobben for å unngå oppsigelse eller rettssak.

Les også: - Uforståelig håndtering .

Sisteårsstudent Kristian Skylstad forteller at studenter har overlevert flere underskriftskampanjer med støtte til O’Donnell til ledelsen ved akademiet uten å få noe respons.

- Jeg har enda ikke møtt noen som vet hva denne saken går i og det synes jeg er besynderlig, sier han.

Personalsak

- Jeg forstår at studentene er lei seg, men de kan ikke kreve innsyn i personalsaker, slår rektor Cecilie Broch Knudsen fast.

Hun sier at de har hatt en personalsak som har pågått over lengre tid på akademiet og at de har forsøkt å håndtere denne på best mulig måte slik at alle kan leve med løsningen. Hun bekrefter også at professor O’Donnell heller ikke lenger har lov til å bevege seg inn i Kunstakademiets lokaler uten tillatelse fra henne.

- Det er ikke minst av hensyn til han at vi tenker at det er best at han holder seg borte fra akademiet i en tid framover nå, bekrefter rektor Broch Knudsen.

Kulturstrøm

 • Den beste musikken nå

  Ina Wroldsens låt «Haloes» er en mer oppløftende, litt drømmende, og bekymringsløs høstlåt, mener ​P3.

  Ina Wroldsen
  Foto: Anna Nor Sørensen / NRK
 • Bloomberg-journalister for retten

  To journalister fra nyhetsbyrået Bloomberg News står for retten i Tyrkia. De er anklaget for å sabotere landets økonomi etter en artikkel om fjorårets valutakrise. Journalistene risikerer opptil fem års fengsel dersom de blir funnet skyldig.

 • Nominert til reiselivspris

  Restauranten Under er nominert til Innovasjons Norges Reiselivspris 2019. Prisen deles ut i oktober. Under er en av tre finalister, sammen med Foldvik Familiepark og turoperatøren Hvitserk of Norway.

  Under Lindesnes
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix