Pris til Preus, Paus og Bremnes

Anders Jahres kulturpris hedrer i år tre av Norges beste
artister og sangpoeter: Anne Grete Preus, Ole Paus og Kari Bremnes. Juryen fremhever at årets vinnere både er skapende og utøvende artister: «De er sangere, musikere og historiefortellere som med en sterk formidlingskraft har erobret et stort publikum.»

Tidligere vinnere av Norges største kulturpris er blant andre Arne Norheim, Ingvar Ambjørnsen, Jan Garbarek og Liv Ullmann.

Det samlede prisbeløpet, kr 1.500.000, deles ut under en seremoni i Universitetets aula i Oslo 6. september.

Ole Paus (f.v.), Kari Bremnes og Anne Grete Preus
Foto: Sara Rose

Kulturstrøm

  • Metallica åpner kjempearena

    Når Chase Center i San Francisco åpner 6. september er det rockebandet Metallica som står på scenen. De markerer i år 20-årsjubileum for sitt samarbeid med San Francisco symfoniorkester, som resulterte i plata S&M, og benytter nå denne anledningen til igjen å opptre sammen med orkesteret.

  • Galleri sier nei til donasjon

    National Portrait Gallery i London blir det første kunstgalleriet til å avslå en donasjon på 1 million pund fra den amerikanske Sackler-familien, melder The Guardian. Årsaken er at familiens farmasøytiske selskap Purdue Pharma LP lager den smertestillende medisinen OxyContin, som er svært avhengighetsskapende. USA står overfor en nasjonal narkotikaepidemi, der opioider i smertestillende midler spiller en stor rolle, som Aftenposten har skrevet om.