Hopp til innhold

Pris til NRKs nye nettspiller

NRKs nye nettspiller vant prisen for «Årets digitale innovasjon» under prisutdelingen på Nordiske Mediedager i Bergen.

Sindre Østgård er nettsjef i NRK.

Uansett om du har Iphone, nettbrett, eller PC skal du få glede av NRKs nye nett-TV. Det mener juryen Nordiske Mediedager setter standarden for hvordan tv-avspillinger på nett skal fungere. Her er NRKs nettsjef Sindre Østgård med nettspilleren i bakgrunnen.

Foto: NRK

Mediebedriftenes årlige kåring gir honnør til NRKs nye nett-tv-spiller, og mener at den setter standarden for hvordan tv-avspillinger på nett skal fungere.

NRK var nominert i denne klassen sammen med Dagbladets multimediespiller og Bloppis.no.

NRKs nettsjef Sindre Østgård sier at det er en stor anerkjennelse å vinne prisen i såpass sterk konkurranse.

– Det betyr mye for oss å vinne prisen. Nettspilleren er et veldig viktig tilbud i NRK, og det er gøy og få anerkjennelse for den, sier han til NRK.no.

Setter standard for TV-distribusjon

Han sier at nettspilleren setter en ny standard for TV-distribusjon i Norge, og den gjør det enkelt å se TV når og hvor man vil.

– Rundt halvparten av alle nordmenn har nettbrett, og nesten 90 prosent har smarttelefon. Den nye spilleren gjør tilbudet tilgjengelig på all plattformer og alle skjermer når du vil, sier Østgård.

Nettspilleren har fått mye positiv oppmerksomhet, og den ble utviklet i samarbeid med publikum i en langvarig betafase. Østgård forteller at det også er en ny superspiller, TV-univers for barn, underveis, og den nye radiospilleren er også på vei.

Romsdals Budstikke årets avis 2013 Nordiske mediedager

Romsdals Budstikke ble kåret til årets Avis.

Foto: Eirik Helland Urke / Nordiske mediedager
VG årets nettsted 2013 Nordiske mediedager

VG ble årets nettsted for tredje år på rad. Her er VG-redaktør Torry Pedersen under prisutdelingen.

Foto: Eirik Helland Urke / Nordiske mediedager

– I en situasjon der stadig flere bruker tid på internasjonale tjenester er det viktig at NRK lager et fantastisk godt tilbud. Vi har jobbet lenge, og hele NRK har vært i sving for å lage denne, sier Østgård.

Spilleren ble lansert i september i fjor, og hadde blant annet følgende funksjoner:

 • Slutt på bufring
 • God videokvalitet opp til HD
 • Virker like godt på mobil, nettbrett og PC
 • Alle kanaler tilgjengelig
 • Mulighet til å spole tre timer tilbake på alle kanaler
 • Ny TV-guide
 • Ny design og ny brukeropplevelse

NRK.no vant også pris for serien om skoleklima, hvor kommune, arbeidstilsyn, barn og unge uttaler seg om sin skole.

VG ble årets nettsted

I kategorien Årets nasjonale nettsted vant VG Nett for tredje år på rad, i kamp med de mednominerte NRK.no og Dagbladet.no. VG Nett vant også kategorien årets Nettsted.

I kategorien årets Magasin var det Elle og sjefredaktør Signy Fardal som tok hjem seieren. Romsdals Budstikke tok den prestisjefylte prisen årets Avis.

Her er alle prisvinnerne

Kulturstrøm

 • Karin Krog tildelt Norsk jazzforums hederspris

  Karin Krog ble onsdag tildelt Norsk jazzforums hederspris for 2023. Juryen betegner 85-åringen som et ikon og en pioner i norsk jazz.

  Hedersprisen er en utmerkelse som anerkjenner arbeid utført over tid av ekstra stor betydning og inspirasjon for jazzfeltet her i Norge og/eller internasjonalt.

  – Få, om noen, dekker denne beskrivelsen like godt som årets hederspris-mottaker, Karin Krog, sier daglig leder Gry Bråtømyr, som på vegne av styret i Norsk jazzforum overrakte prisen.

  Karin Krog og daglig leder i Norsk Jazzforum, Gry Bråtømyr.
  Foto: Helge Brekke
 • Jon Fosse nominert til amerikansk pris

  Jon Fosse er nominert til den amerikanske kritikerprisen National Book Critics Circle Award for «Eit nytt namn. Septologien VI-VII», melder NTB.

  På engelsk har romanen fått tittelen «A New Name», og den er oversatt av Damion Searls.

  Prisen deles ut natt til fredag norsk tid.

  Samme roman sørget for at Fosse fikk Brageprisen og Kritikerprisen, samt at han ble kortlistet til de internasjonale prisene Bookerprisen og National Book Award.

 • The Gathering tilbake igjen

  Datafestivalen «The Gathering» ararangeres i Vikingskipet i Hamar for første gang på fire år. De siste årene har det vært arrangert online-versjoner av festivalen på grunn av pandemien. «The Gathering» finner sted fra 5. – til 9. april.

  The Gathering
  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB