Pris til NRKs nye nettspiller

NRKs nye nettspiller vant prisen for «Årets digitale innovasjon» under prisutdelingen på Nordiske Mediedager i Bergen.

Sindre Østgård er nettsjef i NRK.

Uansett om du har Iphone, nettbrett, eller PC skal du få glede av NRKs nye nett-TV. Det mener juryen Nordiske Mediedager setter standarden for hvordan tv-avspillinger på nett skal fungere. Her er NRKs nettsjef Sindre Østgård med nettspilleren i bakgrunnen.

Foto: NRK

Mediebedriftenes årlige kåring gir honnør til NRKs nye nett-tv-spiller, og mener at den setter standarden for hvordan tv-avspillinger på nett skal fungere.

NRK var nominert i denne klassen sammen med Dagbladets multimediespiller og Bloppis.no.

NRKs nettsjef Sindre Østgård sier at det er en stor anerkjennelse å vinne prisen i såpass sterk konkurranse.

– Det betyr mye for oss å vinne prisen. Nettspilleren er et veldig viktig tilbud i NRK, og det er gøy og få anerkjennelse for den, sier han til NRK.no.

Setter standard for TV-distribusjon

Han sier at nettspilleren setter en ny standard for TV-distribusjon i Norge, og den gjør det enkelt å se TV når og hvor man vil.

– Rundt halvparten av alle nordmenn har nettbrett, og nesten 90 prosent har smarttelefon. Den nye spilleren gjør tilbudet tilgjengelig på all plattformer og alle skjermer når du vil, sier Østgård.

Nettspilleren har fått mye positiv oppmerksomhet, og den ble utviklet i samarbeid med publikum i en langvarig betafase. Østgård forteller at det også er en ny superspiller, TV-univers for barn, underveis, og den nye radiospilleren er også på vei.

Romsdals Budstikke årets avis 2013 Nordiske mediedager

Romsdals Budstikke ble kåret til årets Avis.

Foto: Eirik Helland Urke / Nordiske mediedager
VG årets nettsted 2013 Nordiske mediedager

VG ble årets nettsted for tredje år på rad. Her er VG-redaktør Torry Pedersen under prisutdelingen.

Foto: Eirik Helland Urke / Nordiske mediedager

– I en situasjon der stadig flere bruker tid på internasjonale tjenester er det viktig at NRK lager et fantastisk godt tilbud. Vi har jobbet lenge, og hele NRK har vært i sving for å lage denne, sier Østgård.

Spilleren ble lansert i september i fjor, og hadde blant annet følgende funksjoner:

 • Slutt på bufring
 • God videokvalitet opp til HD
 • Virker like godt på mobil, nettbrett og PC
 • Alle kanaler tilgjengelig
 • Mulighet til å spole tre timer tilbake på alle kanaler
 • Ny TV-guide
 • Ny design og ny brukeropplevelse

NRK.no vant også pris for serien om skoleklima, hvor kommune, arbeidstilsyn, barn og unge uttaler seg om sin skole.

VG ble årets nettsted

I kategorien Årets nasjonale nettsted vant VG Nett for tredje år på rad, i kamp med de mednominerte NRK.no og Dagbladet.no. VG Nett vant også kategorien årets Nettsted.

I kategorien årets Magasin var det Elle og sjefredaktør Signy Fardal som tok hjem seieren. Romsdals Budstikke tok den prestisjefylte prisen årets Avis.

Her er alle prisvinnerne

Kulturstrøm

 • Slik blir Kim Friele-skulpturen

  Kunstner Lina Viste Grønli skal lage skulpturen til ære for Kim Friele, Norges første åpent homofile. Grønli vant konkurransen som er første i en satsing for å få flere kvinner på sokkel i Bergen. Skulpturen er formet som tre benker med bokstavene KIM, og er en referanse til at Friele i sin ungdom satt på en benk og speidet etter andre homofile.

  Skisse av tre benker formet som bokstavene KIM som skal settes opp i Bergen
  Foto: Bergen kommune / Linda Viste Grønli
 • Brita Blomquist er død

  Brita Blomquist er død, 88 år gammal. Blomquist var journalist og jobba i NRK i 25 år. Den tidlegare programleiaren var frå Oslo, men har sidan 1994 budd i Ålesund.

  Brita Blomquist
  Foto: Terje Reite / NRK
 • Jimmy Lais selskap stiger 788 %

  Jimmy Lais medieselskap Next Digital har steget kraftig på børsen etter pågripelsen av ham mandag. Selskapet har steget 788 prosent, ifølge nyhetsbyrået AFP. Pågripelsen av demokratiforkjemperen anses som en trussel mot Hongkongs pressefrihet.