NRK Meny
Normal

Pris til Alt for Daniel

Radioteatrets hørespillserie ”Alt for Daniel” vant i helgen førstepris i den internasjonale konkurransen ”Ex Aequo” for barneproduksjoner i Bratislava i Slovakia.

Beatrice Kaspara Petronella Karmen Blom

Johanna Brym Ryg spiller hovedrollen som Beatrice Kaspara Petronella Karmen Blom i 'Alt for Daniel'.

Radioteatrets produsent for barneteatret, Guri Skeie, representerte NRK Radioteatret og tok imot prisen.

Les mer om Prix Ex Aequo

- Det var en fantastisk opplevelse å være til stede og høre at det var veldig stor enighet om at dette var det beste stykket, forteller Guri Skeie.

Viktige temaer

Guri Skeie Gundersen

Flateprodusent for barneteatret, Guri Skeie.

Foto: NRK

- Jeg fikk veldig mange gode tilbakemeldinger på at stykket tar opp viktige temaer som "Hvem er jeg?", "Hva vil det si å være meg?" - på en utrolig morsom måte, sier Skeie.

Stykket har en fin tone, fin musikk, og gode skuespillerprestasjoner, vekker identifikasjon og er et moderne og lekent stykke, er noen av karakteristikkene Skeie fikk med seg hjem fra internasjonale radiokolleger i Bratislava.

”Alt for Daniel” er skrevet av Ingunn Andreassen, er på tre episoder og ble sendt i Lørdagsbarnetimen i september i fjor.

Her blir vi kjent med jenta med det enkle navnet Beatrice Kaspara Petronella Karmen Blom (til hverdags bare ”Blom”). Hun tilhører en nokså spesiell familie som ofte gjør henne flau og setter henne i pinlige situasjoner. Hun vil helst være som de andre i klassen. Helt til det begynner en ny gutt i klassen, Daniel (spilt av Henrik Breines), som hun forelsker seg i…

Oppsiktsvekkende karriere

Ingrid Forthun

Ingrid Forthun i aksjon i radioteaterstudio.

Foto: NRK

Instruktør Ingrid Forthun har gjort en oppsiktvekkende karriere i Radioteatret. Hun har siden ifjor gjort tre produksjoner, og alle har endt med internasjonal pris.

Debuten ”Schmokk” fikk Nordisk Hørespillpris, ”Hauk og Due” fikk andreplass i svært prestisjetunge Prix Italia og ”Alt for Daniel” gikk altså til topps i Prix Ex Aequo, etter at det også vanket andreplass i Prix Nordica tidligere i høst.

Ingrid Forthun ble tidligere i år utnevnt til teatersjef på Agder Teater.

De laget Alt for Daniel:

Produksjonsleder: Evy Finholt
Produsent: Helge Andersen
Musikk: Terje Johannesen
Lyddesign: Hilde Rolfsnes
Instruktør: Ingrid Forthun.

Kulturstrøm

 • Kurt Nilsen flytter hjem til Bergen

  Kurt Nilsen gir opp Østlandet og flytter hjem igjen. Sangeren ønsker å reetablere seg i Bergen og styre karrieren herfra, skriver BT. Nilsen har bodd i Minnesund i to år sammen samboeren. I vår ble det brudd mellom de to. Nå ser han frem til å turnere med julekonserter rundt om i Norge.

  kurt 3
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Støre: – 22. juli ble et begrep

  – For sju år siden ble 22. juli et begrep i vår historie, med alt den dagen rommer av lidelse, smerte og sorg, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre i sin tale på Utøya.

  Minnemarkering på Utøya 22. juli.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix