Pris til Alt for Daniel

Radioteatrets hørespillserie ”Alt for Daniel” vant i helgen førstepris i den internasjonale konkurransen ”Ex Aequo” for barneproduksjoner i Bratislava i Slovakia.

Beatrice Kaspara Petronella Karmen Blom

Johanna Brym Ryg spiller hovedrollen som Beatrice Kaspara Petronella Karmen Blom i 'Alt for Daniel'.

Radioteatrets produsent for barneteatret, Guri Skeie, representerte NRK Radioteatret og tok imot prisen.

Les mer om Prix Ex Aequo

- Det var en fantastisk opplevelse å være til stede og høre at det var veldig stor enighet om at dette var det beste stykket, forteller Guri Skeie.

Viktige temaer

Guri Skeie Gundersen

Flateprodusent for barneteatret, Guri Skeie.

Foto: NRK

- Jeg fikk veldig mange gode tilbakemeldinger på at stykket tar opp viktige temaer som "Hvem er jeg?", "Hva vil det si å være meg?" - på en utrolig morsom måte, sier Skeie.

Stykket har en fin tone, fin musikk, og gode skuespillerprestasjoner, vekker identifikasjon og er et moderne og lekent stykke, er noen av karakteristikkene Skeie fikk med seg hjem fra internasjonale radiokolleger i Bratislava.

”Alt for Daniel” er skrevet av Ingunn Andreassen, er på tre episoder og ble sendt i Lørdagsbarnetimen i september i fjor.

Her blir vi kjent med jenta med det enkle navnet Beatrice Kaspara Petronella Karmen Blom (til hverdags bare ”Blom”). Hun tilhører en nokså spesiell familie som ofte gjør henne flau og setter henne i pinlige situasjoner. Hun vil helst være som de andre i klassen. Helt til det begynner en ny gutt i klassen, Daniel (spilt av Henrik Breines), som hun forelsker seg i…

Oppsiktsvekkende karriere

Ingrid Forthun

Ingrid Forthun i aksjon i radioteaterstudio.

Foto: NRK

Instruktør Ingrid Forthun har gjort en oppsiktvekkende karriere i Radioteatret. Hun har siden ifjor gjort tre produksjoner, og alle har endt med internasjonal pris.

Debuten ”Schmokk” fikk Nordisk Hørespillpris, ”Hauk og Due” fikk andreplass i svært prestisjetunge Prix Italia og ”Alt for Daniel” gikk altså til topps i Prix Ex Aequo, etter at det også vanket andreplass i Prix Nordica tidligere i høst.

Ingrid Forthun ble tidligere i år utnevnt til teatersjef på Agder Teater.

De laget Alt for Daniel:

Produksjonsleder: Evy Finholt
Produsent: Helge Andersen
Musikk: Terje Johannesen
Lyddesign: Hilde Rolfsnes
Instruktør: Ingrid Forthun.

Kulturstrøm

 • Nye verdsarv-stadar utpeikte

  Byen Nice, Tlaxcala-katedralen i Mexico, chilenske mumiar og eit eldgamalt solobservatorium i Peru er blant stadane som har fått verdsarvstatus. Unescos verdsarvkomité, som er samla til årsmøte i Fuzhou i Kina, gav tysdag og verdsarvstatus til historiske jødiske sentre i Tyskland og til ein del av grensa til det romerske imperiet.

 • Journalister angrepet i Kina

  - Over helga har et innlegg i sosiale medier, fra en del av Det kinesiske kommunistpartiet, oppfordret borgere til å poste informasjon om hvor BBC-medarbeidere som dekket flommene i Henan-provinsen befant seg, skriver BBC News' presseteam på Twitter.

  BBC forteller at journalister fra andre medehus har blitt konfrontert av en «sint folkemengde» på jakt etter BBCs medarbeidere.

  - Den kinesiske regjering må umiddelbart handle for å stanse disse angrepene, som fortsetter å sette utenlandske journalister i fare, skriver BBC.

  BBC News Press Team
  Foto: Utklipp fra Twitter
 • Pink hyller strandhåndballjentene

  Den amerikanske artisten Pink skriver på Twitter at hun er stolt av det norske kvinnelaget i strandhåndball, som har protestert mot trusepåbudet under konkurransene. Hun mener at det internasjonale håndballforbundet bør bøtelegges for sexisme, og tilbyr seg å betale den ilagte boten.

  Pink skriver om norsk strandhåndball på Twitter
  Foto: Skjermdump fra Twitter

Flere kulturnyheter