Pris til Alt for Daniel

Radioteatrets hørespillserie ”Alt for Daniel” vant i helgen førstepris i den internasjonale konkurransen ”Ex Aequo” for barneproduksjoner i Bratislava i Slovakia.

Beatrice Kaspara Petronella Karmen Blom

Johanna Brym Ryg spiller hovedrollen som Beatrice Kaspara Petronella Karmen Blom i 'Alt for Daniel'.

Radioteatrets produsent for barneteatret, Guri Skeie, representerte NRK Radioteatret og tok imot prisen.

Les mer om Prix Ex Aequo

- Det var en fantastisk opplevelse å være til stede og høre at det var veldig stor enighet om at dette var det beste stykket, forteller Guri Skeie.

Viktige temaer

Guri Skeie Gundersen

Flateprodusent for barneteatret, Guri Skeie.

Foto: NRK

- Jeg fikk veldig mange gode tilbakemeldinger på at stykket tar opp viktige temaer som "Hvem er jeg?", "Hva vil det si å være meg?" - på en utrolig morsom måte, sier Skeie.

Stykket har en fin tone, fin musikk, og gode skuespillerprestasjoner, vekker identifikasjon og er et moderne og lekent stykke, er noen av karakteristikkene Skeie fikk med seg hjem fra internasjonale radiokolleger i Bratislava.

”Alt for Daniel” er skrevet av Ingunn Andreassen, er på tre episoder og ble sendt i Lørdagsbarnetimen i september i fjor.

Her blir vi kjent med jenta med det enkle navnet Beatrice Kaspara Petronella Karmen Blom (til hverdags bare ”Blom”). Hun tilhører en nokså spesiell familie som ofte gjør henne flau og setter henne i pinlige situasjoner. Hun vil helst være som de andre i klassen. Helt til det begynner en ny gutt i klassen, Daniel (spilt av Henrik Breines), som hun forelsker seg i…

Oppsiktsvekkende karriere

Ingrid Forthun

Ingrid Forthun i aksjon i radioteaterstudio.

Foto: NRK

Instruktør Ingrid Forthun har gjort en oppsiktvekkende karriere i Radioteatret. Hun har siden ifjor gjort tre produksjoner, og alle har endt med internasjonal pris.

Debuten ”Schmokk” fikk Nordisk Hørespillpris, ”Hauk og Due” fikk andreplass i svært prestisjetunge Prix Italia og ”Alt for Daniel” gikk altså til topps i Prix Ex Aequo, etter at det også vanket andreplass i Prix Nordica tidligere i høst.

Ingrid Forthun ble tidligere i år utnevnt til teatersjef på Agder Teater.

De laget Alt for Daniel:

Produksjonsleder: Evy Finholt
Produsent: Helge Andersen
Musikk: Terje Johannesen
Lyddesign: Hilde Rolfsnes
Instruktør: Ingrid Forthun.

Kulturstrøm

 • Årets musikkjournalistikk kåret

  Mari Brenna Vollan fra Klassekampen mottok under By:larm-festivalen fredag prisen «Årets musikkjournalistikk» for sin graveserie om musikkbransjen, «Lønnskamp om spotlyset». Her blir det blant annet avslørt hvordan mange musikere i bransjen må leve med lave honorarer og dårlige vilkår. Prisen ble delt ut av direktøren for Fritt Ord, Knut Olav Almås (NTB).

 • Koronaviruset stopper band

  Mustafa Santic Trio fra Bosnia avlyser konserten på Balkanfest i Trondheim i helga. Bosniske myndigheter har varslet mulig stenging av grensene på grunn av koronaviruset. Jungeltelegrafen sender direkte på P2 lørdag, og melder at den greske folkemusikeren Oluf Dimitri Røe «stiller som superreserve».

  Mustafa Santic
  Foto: / Balkanfest
 • Hør OnklP live i Kulturstripa

  Litt eldre, litt klokere og for første gang på 15 år gir OnklP ut nytt soloalbum, «Pål Tøien». – Det er en slags oppsummering og status for nå. Jeg har måttet gå gjennom en del følelser, forteller OnklP til Kulturstripa, der han også spiller live.

  OnklP