Hopp til innhold

Pris til Alt for Daniel

Radioteatrets hørespillserie ”Alt for Daniel” vant i helgen førstepris i den internasjonale konkurransen ”Ex Aequo” for barneproduksjoner i Bratislava i Slovakia.

Beatrice Kaspara Petronella Karmen Blom

Johanna Brym Ryg spiller hovedrollen som Beatrice Kaspara Petronella Karmen Blom i 'Alt for Daniel'.

Radioteatrets produsent for barneteatret, Guri Skeie, representerte NRK Radioteatret og tok imot prisen.

Les mer om Prix Ex Aequo

- Det var en fantastisk opplevelse å være til stede og høre at det var veldig stor enighet om at dette var det beste stykket, forteller Guri Skeie.

Viktige temaer

Guri Skeie Gundersen

Flateprodusent for barneteatret, Guri Skeie.

Foto: NRK

- Jeg fikk veldig mange gode tilbakemeldinger på at stykket tar opp viktige temaer som "Hvem er jeg?", "Hva vil det si å være meg?" - på en utrolig morsom måte, sier Skeie.

Stykket har en fin tone, fin musikk, og gode skuespillerprestasjoner, vekker identifikasjon og er et moderne og lekent stykke, er noen av karakteristikkene Skeie fikk med seg hjem fra internasjonale radiokolleger i Bratislava.

”Alt for Daniel” er skrevet av Ingunn Andreassen, er på tre episoder og ble sendt i Lørdagsbarnetimen i september i fjor.

Her blir vi kjent med jenta med det enkle navnet Beatrice Kaspara Petronella Karmen Blom (til hverdags bare ”Blom”). Hun tilhører en nokså spesiell familie som ofte gjør henne flau og setter henne i pinlige situasjoner. Hun vil helst være som de andre i klassen. Helt til det begynner en ny gutt i klassen, Daniel (spilt av Henrik Breines), som hun forelsker seg i…

Oppsiktsvekkende karriere

Ingrid Forthun

Ingrid Forthun i aksjon i radioteaterstudio.

Foto: NRK

Instruktør Ingrid Forthun har gjort en oppsiktvekkende karriere i Radioteatret. Hun har siden ifjor gjort tre produksjoner, og alle har endt med internasjonal pris.

Debuten ”Schmokk” fikk Nordisk Hørespillpris, ”Hauk og Due” fikk andreplass i svært prestisjetunge Prix Italia og ”Alt for Daniel” gikk altså til topps i Prix Ex Aequo, etter at det også vanket andreplass i Prix Nordica tidligere i høst.

Ingrid Forthun ble tidligere i år utnevnt til teatersjef på Agder Teater.

De laget Alt for Daniel:

Produksjonsleder: Evy Finholt
Produsent: Helge Andersen
Musikk: Terje Johannesen
Lyddesign: Hilde Rolfsnes
Instruktør: Ingrid Forthun.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.