Hopp til innhold

Prins Harry har satt bokrekord

Førstedagssalget av prins Harrys selvbiografi, «Spare», er det største noensinne for sakprosa utgitt av Penguin Random House, verdens største forlagshus. Det melder New York Times.

På sin første dag i handelen solgte «Spare» mer enn 1,43 million eksemplarer i alle formater (papirbok, lydbok og e-bok) i USA, Canada og Storbritannia, medberegnet forhåndssalg,

Den britiske prinsen overgår dermed salg av bestselgere som Barack og Michelle Obamas selvbiografier.

«Spare» er ikke kommet ut på norsk.

Stabler med prins Harry sin selvbiografi «Spare».
Foto: Kin Cheung / AP

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.