Prins Daniel rørt til tårer: – Dette blir «too much» for meg

Da prins Daniel skulle hylle sin kronprinsesse Victoria ble han så rørt at han vanskelig fikk ut et eneste ord.

Da prins Daniel skulle hylle sin kronprinsesse Victoria ble han så rørt at han vanskelig fikk ut et eneste ord.

I anledning kronprinsesse Victorias 40-årsdag har SVTs Claes Elfsbjerg gjort et lengre intervju med det svenske kronprinsparet.

Når prins Daniel skal fortelle om kronprinsessens personlighet og hvordan hun møter andre mennesker, blir prinsen så rørt at han vanskelig får ut et eneste ord.

– Det er lagre med utrolig sterke møter. Man blir en spesiell person av det, sier prins Daniel i intervjuet.

– Prinsen blir rørt, hvorfor det?

– Vi snakker om min kone. Herregud, dette her blir «too much» for meg. Nå må jeg forsøke å ta meg sammen her. Jeg synes at det sier så mye om henne og den utrolige personen hun er, sier prinsen.

Prins Daniel og kronprinsesse Victoria

FORELSKET: Prins Daniel og kronprinsesse Victoria under bryllupet deres i 2010. Paret har vært sammen siden 2001.

Foto: Ekströmer, Jonas

Møttes på treningssenteret

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel har vært sammen i 16 år, og gift siden 2010. Sammen har de barna prinsesse Estelle og prins Oscar.

Men det lå aldri i kortene at prins Daniel selv skulle bli en del av kongefamilien.

I svensk presse blir han omtalt som en helt vanlig gutt fra tettstedet Ockelbo, og da han møtte sin fremtidige kone var det på treningssenteret der han arbeidet som personlig trener. Ifølge svenske Aftonbladet var det lillesøster prinsesse Madeleine som tipset kronprinsessen om treningssenteret de møttes.

Da de giftet seg sommeren 2010 sjarmerte prins Daniel med sin åpenhjertige tale.

– Elskede Victoria, jeg er så stolt over det vi har sammen. Jeg er så lykkelig over å være din mann. Jeg kommer til å gjøre alt jeg kan for å gjøre deg så lykkelig som du er i dag. Victoria, størst av alt er kjærligheten. Jeg elsker deg, sa prins Daniel til sin hustru under bryllupsmiddagen på Stockholm slott.

– Unik

I jubileumsintervjuet med SVT, forteller kronprinsesse Victoria selv om hvordan hun har levd med angst, spiseforstyrrelser og dysleksi.

Prins Daniel sier i det samme intervjuet at kronprinsessen noen ganger har hatt for høye krav til seg selv.

– Det har hun, definitivt. Men jeg synes at hun er mer balansert nå, og kan akseptere at det noen ganger ikke går som man har tenkt. I møter med mennesker mener jeg at hun er helt unik. Hun får mennesker til å kjenne seg sett og skaper en utrolig stemning, sier prins Daniel i SVT-intervjuet, gjengitt i Expressen.

Kulturstrøm

 • Ambisiøs konseptthriller

  «Old» er en av M. Night Shyamalans bedre thrillere. Med et lekkert filmspråk og noen fiffige påfunn både bergtar og lokker den oss ut på stolkanten med spenning, ifølge Filmpolitiet. Terningkast 4.

  Charles (Rufus Sewell) eldes fort i filmen "Old"
  Foto: ©2021 Universal Pictures. All Rights Reserved
 • Kjeragbolten på Dream Theater-plate

  Coveret til den kommende platen til de amerikanske progmetal-pionerene Dream Theater vil nok være velkjent for de fleste nordmenn. De har nemlig valgt et bilde av Kjeragbolten i Lysefjorden. «A View From The Top Of The World» kommer 22. oktober.

  Kjeragbolten på Dream Theaters siste plate
  Foto: NTB kultur
 • Odenkirk utenfor livsfare

  Skuespilleren Bob Odenkirk, som tirsdag kollapset under innspilling av serien «Better Call Saul», er utenfor livsfare, skriver NTB. Skuespilleren ble hastesendt til sykehuset som følge av det som blir omtalt som en «hjerterelatert hendelse».

  Bob Odenkirk
  Foto: Espen Aas/NRK