Vil gjenvinne sin kunst

Popartisten Prince vil saksøke nettstedene YouTube, eBay og Pirate Bay.

Prince med livvakt.
Foto: NATHAN STRANGE / AP

Han sier det er oppsiktsvekkende at nettstedene enkelt filtrerer bort barneporno, mens de ikke greier å stoppe uautoriserte musikk- og filmklipp.

Innovativ offensiv

En talsperson for Prince sier til pressen:

- Dette er noe den alltid innovative Prince gjør for å gjenvinne sin kunst på internet. Prince mener at en artist alltid selv skal ha rettighetene til sin musikk, og at opphavsretten skal gjelde i alle fora.

I følge det britiske advokatbyrået Prince har hyret inn, har mer enn 1000 uautoriserte klipp av artisten blitt lastet ned de siste dagene.

Direktør John Giacobbi sier at offensiven ikke er rettet mot fans som vil dele musikk med hverandre. Selskapet sikter seg også inn mot kinesiske selskaper som lager Prince-vesker og selger dem i store opplag.

YouTube svarer at de respekterer opphavsretten og jobber for at plateselskaper skal kunne bruke nettstedet til markedsføring på en tilfredsstillende måte.

 

Kulturstrøm

  • – Mer politisk bokmesse enn før

    Årets bokmesse i Frankfurt – verdens største bokmesse – skiller seg ut fra tidligere bokmesser, ved å være mer politisk enn noen gang tidligere, skriver den tyske avisen Deutsche Welle. – Jeg følte en mørk atmosfære i år, ytrer Sabine Peschel som er litteraturekspert i avisen. – De tyske ytre-høyre publisistene var plassert i et avsidesliggende hjørne, så vi unngikk sterke konfrontasjoner, forteller Peschel, som mener den globale trenden i år var å forsvare menneskerettigheter og frihet. Spesielt trakk hun fram situasjonen for fengslede forfattere i Tyrkia.

    Bokmessen i Frankfurt
    Foto: THORSTEN WAGNER / Reuters