NRK Meny
Normal

Vil gjenvinne sin kunst

Popartisten Prince vil saksøke nettstedene YouTube, eBay og Pirate Bay.

Prince med livvakt.
Foto: NATHAN STRANGE / AP

Han sier det er oppsiktsvekkende at nettstedene enkelt filtrerer bort barneporno, mens de ikke greier å stoppe uautoriserte musikk- og filmklipp.

Innovativ offensiv

En talsperson for Prince sier til pressen:

- Dette er noe den alltid innovative Prince gjør for å gjenvinne sin kunst på internet. Prince mener at en artist alltid selv skal ha rettighetene til sin musikk, og at opphavsretten skal gjelde i alle fora.

I følge det britiske advokatbyrået Prince har hyret inn, har mer enn 1000 uautoriserte klipp av artisten blitt lastet ned de siste dagene.

Direktør John Giacobbi sier at offensiven ikke er rettet mot fans som vil dele musikk med hverandre. Selskapet sikter seg også inn mot kinesiske selskaper som lager Prince-vesker og selger dem i store opplag.

YouTube svarer at de respekterer opphavsretten og jobber for at plateselskaper skal kunne bruke nettstedet til markedsføring på en tilfredsstillende måte.

 

Kulturstrøm

  • Lalla Carlsens hus fredet

    I 1930 sikret Lalla og Carsten Carlsen seg en sveitservilla fra 1800-tallet i Oslo, som de kalte Villa Gro-Gro. I dag er deres barnebarn, Vibeke Sæther, som eier huset sammen med sin ektemann. – Familiens formidable innsats for å ta vare på huset gjør at vi i dag har bevart et av Norges mest spennende kunstnerhjem, sier riksantikvar Jørn Holme via en pressemelding. Huset regnes som det best bevarte av de få gjenværende eiendommene som utgjorde den gamle trehusforstaden Briskeby i Oslo (NTB).

    Villa Gro-Gro
    Foto: NTB Tema
  • Slottet stiller ut bunader

    I sommar blir bunadene og dei samiske draktene til kongefamilien stilte ut i Dronning Sonja Kunststall, i ei utstilling som skal vise den norske kulturarven i dei kongelege samlingane. Fleire av draktene har gått i arv i kongefamilien.

Flere kulturnyheter