Hopp til innhold

Prince gjorde privat konsert

Noen ønsker seg mer spesielle ting før jul enn andre. Men da må man også regne med å betale dyrt for det.

Prince på scenen under konserten på Valle Hovin i 1988

Prince slik han så ut på scenen under konserten på Valle Hovin i 1988. Nå må man grave dypt i lommeboka for å få se Prince på scenen.

Foto: Hvaal, Morten / SCANPIX

Musikklegenden Prince har litt ekstra penger å rutte med denne julen, takket være en forretningsmann fra Miami.

Ifølge nettstedet Female First har den myteomspunnede sangeren fått et honorar pålydende 2 millioner dollar etter at han nylig gjorde en minikonsert.

Prominente gjester

Konserten ble holdt i forbindelse med en 40-årsdag, skriver sladrenettstedet Female First.

Artisten spilte sine største hits, og skal vi tro nettstedet var det flere kjente personer på konserten, blant andre regissøren Brett Ratner, basketball- esset Alex Rodriguez og skuespilleren James Caan.

Kresen på sine eldre dager

Det kan virke som om Prince, blant annet kjent for storhiten «Purple Rain», er blitt kresen på sine eldre dager. Tidligere har det blitt kjent at han takket nei til å turnere med sin forhenværende erkerival Michael Jackson.

Også den britiske supermodellen Kate Moss, som er stor fan av Prince, skal ha fått en kald skulder da hun ville synge med funkstjernen under Prince sin turné i England tidligere i år.

Ga bort 3 millioner plater

På den andre siden virker den mediesky artisten fra Minneapolis nokså raus. I juli ga han bort 3 millioner eksemplarer av sitt nye album «Planet Earth» til den britiske avisa Mail on Sunday - noe plateforhandlerne ikke var særlig fornøyd med.

I løpet av sin karriere har Prince solgt 80 millioner album, vunnet seks Grammy-priser og en Oscar som han mottok for musikken han laget til filmen «Purple Rain».

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)