NRK Meny
Normal

Gir ut «Sangbok»

Anne Grete Preus feirer snart femti, men først kommer «Sangbok», og til høsten ny plate.

Anne Grete Preus
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Anne Grete Preus
Foto: Næss, Ola / SCANPIX

Les også: Ærespris til Anne Grete Preus

Torsdag 19. april holder Anne Grete Preus konsert i forbindelse med lanseringen av sin «Sangbok» på Soria Moria Restaurant i Oslo. 

«En eksklusiv aften»

«Sangbok» rommer 66 sanger som spenner fra tiden hennes med Veslefrikk til hennes åttende soloalbum som for tiden finner sin form i platestudio.

Anne Grete Preus' bokfest skjer i regi av konsertserien Akustisk Vinter, og arrangørene lover «en eksklusiv aften, hvor publikum kanskje vil oppleve Anne Grete Preus på en litt annerledes måte enn man er vant til fra før».

«Sangbok» beskrives som en reise i sangerens liv, og på konserten torsdag vil Preus både synge, lese og spille om hverandre.

Nytt album

I tillegg vil publikum også få smakebiter fra hennes nye soloalbum som lander for salg 8. oktober.

Anne Grete Preus blir for øvrig 50 år 22. mai.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

  • Lauryn Hill til Oslo

    Artisten Lauryn Hill har lagt til 12 datoer i Europa på sin verdensturné. Nå er det klart at hun også gjør et stopp i Norge 11. desember i Oslo Spektrum. Turneen feirer 20 års jubileet til solodebuten hennes, «The Miseducation of Lauryn Hill». En del av billettsalget går til MLH Fund, som bidrar med støtte til prosjekter innenfor blant annet utdanning og helse ulike steder i verden (NTB). Youtuberen Nerdwriter lagde nylig denne hyllesten av platen.

    Lauryn Hill på Molde jazzfestival
    Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
  • Malte Skei Grande på Listhaug-vegg

    Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V). Det er ikke den samme gatekunstneren som står bak, skriver Bergens Tidende.