NRK Meny
Normal

Presidentvalg i mediene

I Kurer nr. 116 samler vi tre mediepratere til å snakke om hvordan norske medier har dekket presidentvalget i USA.

Presidentvalget
Foto: PBS

Hør Kurer 116: Presidentvalget i norske medier

Kurers mediepratere denne uka er Anne Viken, frilansjournalist og blogger ( anneviken.blogspot.com ), Geir Arne Bore, ansvarlig redaktør i Drammens Tidende ( borebloggen.blogspot.com ) og Ole Kristian Bjellaanes, nyhetsredaktør i NTB.

Kurer snakker også med tidligere USA-korrespondent Joar Hoel Larsen om hva slags inntrykk han har av sakene norske medier har presentert.

Bekymret for ytringsfrihetens kår

I andre del av sendinga flytter vi oss til Fredrikstad og årets Frie Medier- konferanse. Vi møter blant andre kulturredaktør i Jyllandsposten, Flemming Rose, som fortsatt forsvarer trykkingen av Muhammed-karikaturene.

Vebjørn Selbekk, som var redaktør i Magazinet da den kristne avisen trykket tegningene, er urolig over ytringsfrihetens kår to og et halvt år etter Muhammed-striden.

Reporter i Fredrikstad for Kurer er Thomas Alvarstein Owe.

Til slutt i denne utgaven av Kurer får vi høre et arkivklipp fra valgkampen i USA i 1952. Johannes Seland sendte hjem mange radiorapporter fra valgkampen mellom demokraten Adlai Stevenson og republikaneren Dwight D. Eisenhower, og i denne sendinga avsluttes med et eksempel fra hans rapporter.

Ansvarlig for dette Kurer-programmet: Ida Jevne

Kulturstrøm

  • Netflix mer verd enn Disney

    Netflix er for første gang mer verd på børsen enn mediagiganten Disney, skriver Variety. Samtidig bruker selskapet mer penger enn noen sinne for å skape innhold som skal holde de nå flere enn 125 millioner ambonnentene verden over fornøyde. Selskapet har sagt at de kommer til å bruke mer enn 8 milliarder kroner på innhold i 2018, der 85% skal gå til å skape nytt innhold.

  • Freeman beklager etter anklager

    Skuespilleren Morgan Freeman sier i en uttalelse at han beklager dersom noen har opplevd noe han har gjort eller sagt som ubehagelig eller respektløst. Åtte kvinner anklager ham for upassende oppførsel og seksuell trakassering i en CNN-sak.