NRK Meny
Normal

Presidentkandidat beskyldt for å like bandet Nickelback

Den amerikanske valgkampen spisser seg til: Kandidat Ted Cruz har nemlig blitt utsatt for grove påstander om at han liker bandet Nickelback.

Ted Cruz liker Nickelback

Denne grove beskyldningen klarte ikke å forhindre at Ted Cruz gjorde det godt i Iowa, særlig blant delstatens mange kristenkonservative velgere.

Foto: Faksimile Twitter

Å like rockebandet Nickelback er – blant meningsbærere i musikkmiljøet – det samme som å ha dårlig musikksmak.

Dermed er det grunn til å tro at han som holdt opp plakaten «Ted Cruz likes Nickelback» før nominasjonskampen i Iowa neppe gjorde det for å vise sin støtte til den republikanske presidentkandidaten.

Washington Post er blant avisene som forsøkte å finne ut hvem som forsøkte å sverte Cruz' nominasjonskamp med disse plakatene for et par uker siden.

En åpenbar link mellom Cruz og Nickelback, er USAs naboland i nord. På det øverste bildet er ansiktet til Cruz plassert inni lønnebladet til det kanadiske flagget. Donald Trump har sådd tvil om hvorvidt Cruz kan bli president i USA i og med at han er født i staten Alberta i Canada. Også Nickelback er derfra.

Mannen som holdt opp plakaten delte også ut kopier av Cruz' fødselsattest, og bekreftet overfor Washington Post at stuntet handler om at han ikke vil ha en kanadier som president.

Uansett: Kampanjen ser ikke ut til å ha fungert. Ted Cruz tok flest stemmer under det repulikanske nominasjonsmøtet i Iowa.

(Artikkelen fortsetter)

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Også Nickelback selv ser humoren i dette, og har tvitret bildet:

Laster Twitter-innhold

Det er ikke bare Ted Cruz som har blitt møtt med denne fornærmelsen. Også Donald Trump har blitt møtt med beskyldningen – på lik linje med Barack Obamas tidligere stabssjef og senere ordfører i Chicago, Rahm Emmanuel:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Samtidig som Nickelback har hatt enorm suksess, er det et av tidenes mest latterliggjorte. Noen har til og med tatt seg bryet med å lage en app som finner ut hvilke av dine Facebook-venner som liker bandet, slik at du kan slette dem fra vennelisten.

Da Rolling Stone ba leserne sine om å krone verdens verste band var det kun Creed som toppet Nickelback.

I fjor rykket lokalt australsk politi ut med en tulle-etterlysning på Twitter da Nickelback skulle holde konsert utenfor Brisbane. På Twitter ba de folk se opp for fire menn – umiskjennelig like rockekvartetten – som var «etterlyst for musikkriminalitet».

NRK møtte kanadierne i november 2014, og da snakket de ut om hvordan det er å være «verdens mest forhatte band».

Frontfigur Chad Kroeger sa da at kritikken på et tidspunkt ble så massiv at han ikke ville gjøre intervjuer.

– Hvorfor må jeg da gjøre intervjuer med folk som er snille mot meg ansikt til ansikt, men så snur de seg og skriver forferdelige ting om oss? Jeg har bedre ting å gjøre med tiden min, sa han til NRK.no.

Nickelback husker godt første gang bandet besøkte Oslo. Se klipp fra intervju fra NRK.

Flere kulturnyheter