- Folk vil drømme seg bort

Folk trenger god underholdning til krisetider, mener premiereklare Harald Zwart.

Harald Zwart

”Harald Zwarts nye film Pink Panther 2” har verdenspremiere 6. februar.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

- Vi merker at behovet for underholdning som lar folk drømme seg bort er større. Derfor kommer vi til å se mer at denne typen filmer som Pink Panther nå når folk sliter i hverdagen og har behov for å komme seg på kino og drømme seg bort, sier Zwart.

Inspirert av de gamle filmene

Inspektør Clouseau i Steve Martins skikkelse er tilbake. Igjen er det Pink Panther-diamanten som har forsvunnet, men denne gangen er det norske Harald Zwart som har regien.

- Mitt store mål var å gjøre denne filmen bedre enn den første. Jeg hadde lyst på en film som var like stilig og engasjerende som de tidlige Pink Panther-filmene, og som ikke bare var full av ”gags”. Det mener jeg å ha fått til.

Nok penger

I kjent Zwart-stil er filmen full av spesialeffekter, og har hatt et budsjett på 430 millioner kroner.

- Budsjetter var så stort som filmen trengte. Fordelen med å lage en slik film er nettopp at ambisjonsnivået er reflektert i budsjettet, og at ingen regner med at du kan gjøre mer enn du faktisk har råd til.

Zwart har altså ikke merket så mye til finanskrisen i sine budsjetter. Selv tror han nedgangstidene kan føre med seg noe positivt.

- Personlig synes jeg det er en sunn regulering av et forbrukssamfunn som hadde gått helt av støvleskaftet. Når man kommer seg gjennom dette tror jeg det vil ha noen positive effekter. Sløserikulturen blir det nok slutt på, og det kan godt hende det etter hvert vil forplante seg inn i filmbudsjettene.

Den første Pink Panther-filmen med Steve Martin i hovedrollen kom i 2006. ”Pink Panther 2” har verdenspremiere 6. februar, og norgespremiere 13. februar.

Kulturstrøm

 • Annie til topps i USA

  Den bergenske artisten Anna Lilia Berge Strand, bedre kjent som Annie, har en låt som er samplet på produsenten Metro Boomin sin nye plate. Det dreier seg om «Anthonio» fra 2009. I Metro Boomin sin versjon har den fått tittelen «Overdue» med rap av Travis Scott, skriver VG. Metro Boomin topper denne uken Billboard 200 i USA med den nye platen.

  Annie, alias Anne Lilia Berge Strand 2004
  Foto: Aas, Erlend / SCANPIX
 • Zombieskryt fra Stephen King

  «Akkurat når du trodde at zombiegenren var gått tørr, kommer en fantastisk film av Dominique Rocher kalt «The Night Eats the World».» (eng. tittel)

  Det skriver grøsserkongen Stephen King i en twittermelding. Det er Anders Danielsen Lie som har hovedrollen i filmen, som er franskspråklig. Den norske skuespilleren var raskt ute med å kvittere med en twitter-takk.

  Twittermelding fra Stephen King