NRK Meny
Normal

- Folk vil drømme seg bort

Folk trenger god underholdning til krisetider, mener premiereklare Harald Zwart.

Harald Zwart

”Harald Zwarts nye film Pink Panther 2” har verdenspremiere 6. februar.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

- Vi merker at behovet for underholdning som lar folk drømme seg bort er større. Derfor kommer vi til å se mer at denne typen filmer som Pink Panther nå når folk sliter i hverdagen og har behov for å komme seg på kino og drømme seg bort, sier Zwart.

Inspirert av de gamle filmene

Inspektør Clouseau i Steve Martins skikkelse er tilbake. Igjen er det Pink Panther-diamanten som har forsvunnet, men denne gangen er det norske Harald Zwart som har regien.

- Mitt store mål var å gjøre denne filmen bedre enn den første. Jeg hadde lyst på en film som var like stilig og engasjerende som de tidlige Pink Panther-filmene, og som ikke bare var full av ”gags”. Det mener jeg å ha fått til.

Nok penger

I kjent Zwart-stil er filmen full av spesialeffekter, og har hatt et budsjett på 430 millioner kroner.

- Budsjetter var så stort som filmen trengte. Fordelen med å lage en slik film er nettopp at ambisjonsnivået er reflektert i budsjettet, og at ingen regner med at du kan gjøre mer enn du faktisk har råd til.

Zwart har altså ikke merket så mye til finanskrisen i sine budsjetter. Selv tror han nedgangstidene kan føre med seg noe positivt.

- Personlig synes jeg det er en sunn regulering av et forbrukssamfunn som hadde gått helt av støvleskaftet. Når man kommer seg gjennom dette tror jeg det vil ha noen positive effekter. Sløserikulturen blir det nok slutt på, og det kan godt hende det etter hvert vil forplante seg inn i filmbudsjettene.

Den første Pink Panther-filmen med Steve Martin i hovedrollen kom i 2006. ”Pink Panther 2” har verdenspremiere 6. februar, og norgespremiere 13. februar.

Kulturstrøm

  • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

    I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

    Guns N' Roses
  • Sony kjøper EMI

    Japanske Sony kjøper plateselskapet EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).