Hopp til innhold

- Folk vil drømme seg bort

Folk trenger god underholdning til krisetider, mener premiereklare Harald Zwart.

Harald Zwart

”Harald Zwarts nye film Pink Panther 2” har verdenspremiere 6. februar.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

- Vi merker at behovet for underholdning som lar folk drømme seg bort er større. Derfor kommer vi til å se mer at denne typen filmer som Pink Panther nå når folk sliter i hverdagen og har behov for å komme seg på kino og drømme seg bort, sier Zwart.

Inspirert av de gamle filmene

Inspektør Clouseau i Steve Martins skikkelse er tilbake. Igjen er det Pink Panther-diamanten som har forsvunnet, men denne gangen er det norske Harald Zwart som har regien.

- Mitt store mål var å gjøre denne filmen bedre enn den første. Jeg hadde lyst på en film som var like stilig og engasjerende som de tidlige Pink Panther-filmene, og som ikke bare var full av ”gags”. Det mener jeg å ha fått til.

Nok penger

I kjent Zwart-stil er filmen full av spesialeffekter, og har hatt et budsjett på 430 millioner kroner.

- Budsjetter var så stort som filmen trengte. Fordelen med å lage en slik film er nettopp at ambisjonsnivået er reflektert i budsjettet, og at ingen regner med at du kan gjøre mer enn du faktisk har råd til.

Zwart har altså ikke merket så mye til finanskrisen i sine budsjetter. Selv tror han nedgangstidene kan føre med seg noe positivt.

- Personlig synes jeg det er en sunn regulering av et forbrukssamfunn som hadde gått helt av støvleskaftet. Når man kommer seg gjennom dette tror jeg det vil ha noen positive effekter. Sløserikulturen blir det nok slutt på, og det kan godt hende det etter hvert vil forplante seg inn i filmbudsjettene.

Den første Pink Panther-filmen med Steve Martin i hovedrollen kom i 2006. ”Pink Panther 2” har verdenspremiere 6. februar, og norgespremiere 13. februar.

Kulturstrøm

 • Fitness-guru Richard Simmons er død

  Fitness-guru Richard Simmons er død, det melder flere amerikanske medier. Han ble funnet død i sitt eget hjem. Han var også kjent for å være stemmeskuespiller og radiovert.

  Richard Simmons
  Foto: Richard Shotwell / AP
 • Ny «Euphoria»-sesong spilles inn på nyåret

  Etter måneder med spekulasjoner er det endelig bestemt at det blir en ny sesong av braksuksessen «Euphoria», skriver NTB.

  Ungdomsserien har blitt en av verdens mest populære TV-serier de siste årene. Det er tre år siden forrige sesong ble lansert.

  Nå skriver Hollywood Reporter produksjonen av en ny sesong går i gang i januar 2025.