NRK Meny
Normal

- Folk vil drømme seg bort

Folk trenger god underholdning til krisetider, mener premiereklare Harald Zwart.

Harald Zwart

”Harald Zwarts nye film Pink Panther 2” har verdenspremiere 6. februar.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

- Vi merker at behovet for underholdning som lar folk drømme seg bort er større. Derfor kommer vi til å se mer at denne typen filmer som Pink Panther nå når folk sliter i hverdagen og har behov for å komme seg på kino og drømme seg bort, sier Zwart.

Inspirert av de gamle filmene

Inspektør Clouseau i Steve Martins skikkelse er tilbake. Igjen er det Pink Panther-diamanten som har forsvunnet, men denne gangen er det norske Harald Zwart som har regien.

- Mitt store mål var å gjøre denne filmen bedre enn den første. Jeg hadde lyst på en film som var like stilig og engasjerende som de tidlige Pink Panther-filmene, og som ikke bare var full av ”gags”. Det mener jeg å ha fått til.

Nok penger

I kjent Zwart-stil er filmen full av spesialeffekter, og har hatt et budsjett på 430 millioner kroner.

- Budsjetter var så stort som filmen trengte. Fordelen med å lage en slik film er nettopp at ambisjonsnivået er reflektert i budsjettet, og at ingen regner med at du kan gjøre mer enn du faktisk har råd til.

Zwart har altså ikke merket så mye til finanskrisen i sine budsjetter. Selv tror han nedgangstidene kan føre med seg noe positivt.

- Personlig synes jeg det er en sunn regulering av et forbrukssamfunn som hadde gått helt av støvleskaftet. Når man kommer seg gjennom dette tror jeg det vil ha noen positive effekter. Sløserikulturen blir det nok slutt på, og det kan godt hende det etter hvert vil forplante seg inn i filmbudsjettene.

Den første Pink Panther-filmen med Steve Martin i hovedrollen kom i 2006. ”Pink Panther 2” har verdenspremiere 6. februar, og norgespremiere 13. februar.

Kulturstrøm

 • Molderosen går til Arild Andersen

  Kontrabassisten Arild Andersen er tildelt Molderosen 2018. Det er Moldejazz sin høyeste utmerkelse og tildeles en person som har vært med å sette Molde på kartet. Arild Andersen har spilt på mange av Moldejazzfestivalene, og er landets mest kjente jazzbassist. Arild Andersen er 72 år gammel og kommer fra Lillestrøm

  Arild Andersen
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK
 • Flyttar Manson-film

  Quentin Tarantino sin film om sektleiaren Charles Manson skapar debatt allereie før han er ferdig. Opphavleg skulle filmen med namnet «Once Upon A Time in Hollywood» ha premiere på 50-årsdagen for drapet på skodespelarinna Sharon Tate, 9. august 2019. No har premieredatoen blitt flytta, ifølgje The Hollywood Reporter. Leonardo DiCaprio og Brad Pitt har hovudrollene i storfilmen. Filmselskapet hevdar at flyttinga av premieren ikkje har noko med 50-årsmarkeringa å gjere. Manson og hans tilhengjarar stod bak fleire brutale drap i 1969. Charles Manson døydde i 2017.

  FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES
  Foto: BORIS HORVAT / AFP