NRK Meny
Normal

PR-guru fikk åtte års fengsel

Max Clifford, som var en berømt PR-guru for britiske kjendiser, er dømt til åtte års fengsel for seksuelle overgrep.

Max Clifford

Max Clifford var den mest fryktede mannen i britisk offentlighet. Nå må han sone åtte års fengsel for en rekke tilfeller av seksuelle overgrep.

Foto: LEON NEAL / Afp

71 år gamle Clifford ble fredag idømt åtte års fengsel for seksuelle overgrep mot jenter og unge kvinner, melder The Guardian.

Han ble dømt på åtte punkter, og det yngste offeret var bare 15 år da overgrepene skjedde. Alle overfallene skjedde mellom 1977 og 1985.

Dommeren slo fast at overgrepene var av en svært alvorlig karakter, og at Clifford ville blitt dømt for voldtekter dersom lovbruddene hadde skjedd i dag. Han anklaget også Clifford for å vise ekstraordinær forakt for de fornærmede gjennom rettssaken, og at dette har vært straffskjerpende.

Utløst av Savile-saken

Max Clifford

Max Clifford i 1993 med forsiden av Daily Mirror der avisen hadde et bilde av prinsesse Diana i treningsstudio på forsiden. Clifford representerte den gangen eieren av treningsstudioet som tok bildene av den trenende prinsessen av Wales.

Foto: Reuters

Clifford er første person til å bli dømt som følge av Scotland Yards enorme etterforskning av seksuelle overgrep fem tiår tilbake i tid, som går under navnet Operasjon Barlind.

Arrestasjonen skjedde som ledd i en etterforskning utløst av overgrepsanklager mot BBC-legenden Jimmy Savile.

Clifford er kjent i Storbritannia for å være pr-guruen og spin-doktoren som regisserte noen av de største tabloidavis-scoopene de siste tiårene.

Politikere og utroskap

I starten av karrieren hjalp han The Beatles med å slå igjennom, og han har senere jobbet med superstjerner som Joe Cocker, Marvin Gaye, Mohammed Ali og Marlon Brando.

Det han imidlertid ble mest kjent for, var å regissere britiske tabloidavisforsider med historier som var for utrolige til å være sanne. Senere ble han kjent for å jage historier om politikeres utroskap. Men 6. desember 2012, da politiet banket på døren til Max Clifford, hadde rollene snudd.