NRK Meny
Normal

Harry skal fylle sommerkinoene

Familie- og grøsserfilmene skal få nordmenn inn i kinomørket denne sommeren. Se hva du kan vente deg.

Snart Harry Potter-premiere
Foto: Warner Bros./Sandrew Metronome / Courtesy of Warner Bros. Enterta

- Harry Potter er fyrtårnet i sommer, sier Jon Selås, filmanmelder i VG. "Harry Potter og halvblodsprinsen", som er den sjette i serien, har premiere 17. juni.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Se også: Deler av Potter-filmen spilt inn i Norge

Se også: NRK Spiller: Halvblodsprinsen-spillet kommer 30. juni

Andre familiefilmer vi kan vente oss i sommer er "17 igjen" (premiere 19. juni) "Istid 3 - Dinosaurene kommer", (premiere 1. juli), og "Gubben & Katten - Glemligheter" (7. august).

- De største titlene er familiefilmer fordi de appellerer til en stor målgruppe, sier filmkonsulent i Film og Kino Tonje Hardersen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

"Istid 3 - Dinosaurene kommer" har premiere 1. juli.

Høysesong for Hollywood-filmer

Også denne sommeren er det store Hollywood-produksjoner som dominerer på de norske kinoene. Hollywood har sommeren som høysesong, mens norsk tradisjonelt har hatt premieresesong om høsten.

Men det er ikke bare Hollywood-filmer som kommer på kino denne sommeren. Den norske grøsseren "Snarveien" settes opp med støtte fra Kulturdepartementet. Departementet ønsker seg flere norske filmer sommerstid fordi det produseres så mange norske filmer at det blir trangt om plassen til høsten.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

"Drag Me To Hell" har premiere 12.juni.

Se også: Anmeldelse: "Drag Me To Hell" (4)

Grøss

Og det blir rikelig anledning for å grøsse i kinosetet denne sommeren. Filmer som "Drag Me To Hell" (regi Sam Raimi, premiere 12.juni) , "Snarveien" (premiere 31.juli) og "The Haunting in Connecticut" skal få det til å gå kaldt nedover ryggen på norske kinogjengere.

- Skrekkfilmentusisaster kan ikke fordra sol, så da blir kinokulda helt ålreit, sier filmanmelder Jon Selås fra VG.

Bruno

Jon Selås har også tro på Sacha Baron Cohens "Bruno", som kommer 10. juli. Cohen spiller den über-homofile østerrikske tv-reporteren Bruno, hvis eneste oppgave her er i livet er å overbevise alle andre i verden om at de er homofile. - Det er hans første siden "Borat", så den er veldig etterlengtet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

 • Kurt Nilsen flytter hjem til Bergen

  Kurt Nilsen gir opp Østlandet og flytter hjem igjen. Sangeren ønsker å reetablere seg i Bergen og styre karrieren herfra, skriver BT. Nilsen har bodd i Minnesund i to år sammen samboeren. I vår ble det brudd mellom de to. Nå ser han frem til å turnere med julekonserter rundt om i Norge.

  kurt 3
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Støre: – 22. juli ble et begrep

  – For sju år siden ble 22. juli et begrep i vår historie, med alt den dagen rommer av lidelse, smerte og sorg, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre i sin tale på Utøya.

  Minnemarkering på Utøya 22. juli.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix