Hopp til innhold

Postkort fra jula

Husker du Postkort fra livet? Nå vil Norgesglasset ha ditt postkort fra jula!

Postkort fra jula
Foto: Montasje: Tuva Tagseth / NRK

I fjor gjorde Norgesglasset stor suksess med serien Postkort fra livet der over 200 postkort kom inn fra hele landet med både rørende, artige, og sterke historier fra livet. Et par av postkortene handlet også om jula.
Nå vil vi gjerne ha postkort fra dere igjen, denne gangen kaller vi det Postkort fra jula, og vi ønsker oss din julehistorie.

Alle har en historie fra jula

Pål Plassen

Pål Plassen

Foto: Nadia Frantsen / NRK

Hvilke historier er dere er ute etter?

- Alt som har med jul, advent eller nyttår å gjøre forteller Pål Plassen, programleder i Norgesglasset. Kanskje var det noen som fikk livet snudd opp ned i høytida, kanskje noen husker en helt spesiell barndomsjul, kanskje opplevde noen en nyttårsfeiring som de aldri glemmer. Da vil vi gjerne høre om det.

Hva skjer med postkortene som sendes inn?

- Hvis vi får mange postkort så velger vi ut noen som blir sendt på radio, både i Norgesglasset og Kveldsåpent. Men dette forutsetter jo at folk tar pennen fatt og skriver til oss, tilføyer Pål

Han lover at den som får postkortet sitt lest på radio, kan vente seg en ekstra liten julegave fra Norgesglasset.

Men hva med dem som ikke feirer jul?

- Fortvil ikke, vi vil gjerne ha postkortet ditt likevel! Det er jo veldig spennende å høre fra dem som opplever høytiden fra utsiden. Kanskje noen har opplevd den norske jula for første gang, kanskje noen har brutt med tradisjonene, kanskje noen feirer på en utradisjonell måte.

Her er noen postkort om jul:

10 kroners-ringen

Julabrevet

Bilder fra adventstiden

Julekule
Foto: Colourbox

Har du tatt et bilde i adventstiden som du synes var fint, artig, eller helt spsesielt?

- I forbindelse med Postkort fra jula ønsker vi oss bilder fra deg - gamle eller nye, som vi kan legge ut på nettsiden vår, sier Plassen.

Bildene kan du sende på e-post, til adressen under.

Slik gjør du:

Har du skrevet et postkort med din historie, kan du sende den til:

E-post: postkort@nrk.no

God gammeldags post: Postkort fra jula, 7005 Trondheim

Historien bør helst ikke være lenger enn en A4 side.

Her kan du lese alle postkortene som kom inn i fjor

Bunke med julekort
Foto: Ill. foto: Colourbox

Kulturstrøm

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.