NRK Meny
Normal

Positiv til Game of Thrones-oppfølger

– Jeg er åpen for alt skaperne bak serien har lyst til å gjøre. Det finnes enorme forhistorier til serien som kan fortelles i en forløper, sier HBOs programsjef, Michael Lombardo.

Game of Thrones

STOR SUKSESS: HBO-serien Game of Thrones har blitt spilt inn i fem sesonger. Nå er innspillingen av den sjette sesongen i gang.

Foto: HBO

Den Emmy-vinnende serien Game of Thrones er basert på den bestselgende fantasy-bokserien skrevet av George R.R. Martin. I juni ble den siste episoden av sesong fem sendt på amerikansk TV.

Nylig ble det kjent at sesong seks er under innspilling. Det har tidligere blitt spekulert i at serien slutter etter sesong syv. Det avkrefter nå HBOs programsjef, Michael Lombardo.

– Syv sesonger og så avslutning har aldri vært planen. Spørsmålet er bare hvor mye utover den syvende sesongen vi skal gå, sa HBO-sjefen under kanalens sommerpresentasjon for pressen på Television Critics Assn, skriver Variety.

Kan komme flere serier

Lombardo avviser ikke at det kan komme forløpere eller spin off-serier.

– Jeg er åpen for alt serieskaperne har lyst til å gjøre. Det finnes enorme forhistorier til serien som kan fortelles i en forløper.

Programsjefen sier det ikke har vært samtaler om tilleggsserier ennå, siden fokuset er på å finne ut hva som skal skje de neste årene for Game of Thrones.

Vil ikke tvinge fortsettelse

Ifølge Lombardo skal mennene bak serien, David Benioff og Dan Weiss, estimere at det er to år til med Game of Thrones etter sesong seks. Selv ser programsjefen gjerne at serien blir ytterligere utvidet.

– Det er ingenting jeg heller vil enn at de skal endre mening, men det er det vi ser for oss nå, sa Lombardo på pressetreffet.

Han har tidligere uttalt at han ikke ønsker å presse serieskaperne.

– Det jeg ikke skal gjøre, er å få serien til å fortsette etter at skaperne føler de er ferdig med historien, har Lombardo sagt til Entertainment Weekly tidligere i år.

Kulturstrøm