Hopp til innhold

Populær Sufi-sanger drept

En av Pakistans best kjente sufi-sangere, Amjad Sabri, ble skutt og drept av ukjente menn på motorsykkel i Karachi onsdag. Politiet betegner drapet på Sabri som en terrorhandling, men det er ikke kjent hvem som sto bak.

Sabri satt sammen med en kollega i en bil i Liaqatabad-området av Karachi da en motorsykkel kom opp på siden og angriperne åpnet ild. Den rundt 45 år gamle sangeren ble truffet av fem skudd og ble erklært død ved ankomst sykehuset.

Tilstanden for kollegaen Saleem Sabri, som også var en slektning av sangeren, er livstruende, opplyser sykehuskilder. (NTB)

Kulturstrøm

 • Tupac-mistenkt siktet for drap

  Politiet i Las Vegas har arrestert en mann mistenkt i drapssaken etter at Tupac ble skutt og drept i 1996, melder nyhetsbyrået Associated Press. Han er siktet for drapet.

  Mannen har selv innrømmet i intervjuer og i en egen selvbiografi fra 2019 at han var i bilen da skuddvekslingen skjedde, skriver NTB.

  Tupac var bare 25 år da han døde.

  Tupac Shakur var også kjent som 2Pac og etter hvert Makaveli – og solgte over 80 millioner album på den tida da folk kjøpte fysiske plater.

  Han var involvert i flere skyteepisoder og var en del av konflikten mellom rapperne på øst- og vestkysten av USA.

  Tupac
  Foto: AP / NTB