Populær Sufi-sanger drept

En av Pakistans best kjente sufi-sangere, Amjad Sabri, ble skutt og drept av ukjente menn på motorsykkel i Karachi onsdag. Politiet betegner drapet på Sabri som en terrorhandling, men det er ikke kjent hvem som sto bak.

Sabri satt sammen med en kollega i en bil i Liaqatabad-området av Karachi da en motorsykkel kom opp på siden og angriperne åpnet ild. Den rundt 45 år gamle sangeren ble truffet av fem skudd og ble erklært død ved ankomst sykehuset.

Tilstanden for kollegaen Saleem Sabri, som også var en slektning av sangeren, er livstruende, opplyser sykehuskilder. (NTB)

Kulturstrøm

 • Annie til topps i USA

  Den bergenske artisten Anna Lilia Berge Strand, bedre kjent som Annie, har en låt som er samplet på produsenten Metro Boomin sin nye plate. Det dreier seg om «Anthonio» fra 2009. I Metro Boomin sin versjon har den fått tittelen «Overdue» med rap av Travis Scott, skriver VG. Metro Boomin topper denne uken Billboard 200 i USA med den nye platen.

  Annie, alias Anne Lilia Berge Strand 2004
  Foto: Aas, Erlend / SCANPIX
 • Zombieskryt fra Stephen King

  «Akkurat når du trodde at zombiegenren var gått tørr, kommer en fantastisk film av Dominique Rocher kalt «The Night Eats the World».» (eng. tittel)

  Det skriver grøsserkongen Stephen King i en twittermelding. Det er Anders Danielsen Lie som har hovedrollen i filmen, som er franskspråklig. Den norske skuespilleren var raskt ute med å kvittere med en twitter-takk.

  Twittermelding fra Stephen King