NRK Meny

Populær Sufi-sanger drept

En av Pakistans best kjente sufi-sangere, Amjad Sabri, ble skutt og drept av ukjente menn på motorsykkel i Karachi onsdag. Politiet betegner drapet på Sabri som en terrorhandling, men det er ikke kjent hvem som sto bak.

Sabri satt sammen med en kollega i en bil i Liaqatabad-området av Karachi da en motorsykkel kom opp på siden og angriperne åpnet ild. Den rundt 45 år gamle sangeren ble truffet av fem skudd og ble erklært død ved ankomst sykehuset.

Tilstanden for kollegaen Saleem Sabri, som også var en slektning av sangeren, er livstruende, opplyser sykehuskilder. (NTB)

Kulturstrøm

 • Birgitta Oftestad til finalen

  Da juryen plukket ut de seks finalistene som skulle gå videre til finalen i Eurovision Young Musicians, la de stor vekt på de unge musikernes evne til å kommunisere musikken. Norske Birgitta Oftestad var en av de seks som traff juyren sterkest med sitt musikalske budskap, og er videre til finalen som finner sted torsdag 23.08 i Edinburgh.

  Birgitta Elisa Oftestad til finalen i Eurovision Young Musician
  Foto: Karen Brodshaug Sveen / NRK
 • Uvær skaper problem for festival

  Sterk vind gjør at en av scenene til Parkenfestivalen i Bodø kan falle sammen. Politiet har sperret av et område og evakuert to hus. Beboerne er innlosjert på hotell. Festivalen startet fredag, og søndag ble scenen rigget ned.

 • Kjemper om finaleplass

  Cellist Birgitta Elisa Oftestad (16) representerer Norge i solistkonkurransen Eurovision Young Musicians, som i år finner sted i Edinburgh. I kveld kjemper hun om en av seks finaleplasser i den prestisjefylte konkurransen. Se semifinalen her, på NRK2 torsdag 23.08. kl. 20.00, eller hør den på NRK Klassisk.

  Birgitta Elise Oftestad i Eurovision Young Musician 2018
  Foto: Karen Brodshaug Sveen / NRK