NRK Meny

Populær Sufi-sanger drept

En av Pakistans best kjente sufi-sangere, Amjad Sabri, ble skutt og drept av ukjente menn på motorsykkel i Karachi onsdag. Politiet betegner drapet på Sabri som en terrorhandling, men det er ikke kjent hvem som sto bak.

Sabri satt sammen med en kollega i en bil i Liaqatabad-området av Karachi da en motorsykkel kom opp på siden og angriperne åpnet ild. Den rundt 45 år gamle sangeren ble truffet av fem skudd og ble erklært død ved ankomst sykehuset.

Tilstanden for kollegaen Saleem Sabri, som også var en slektning av sangeren, er livstruende, opplyser sykehuskilder. (NTB)

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK