Popcorn Time er nede – for godt

Popcorn Times epoke som «piratenes Netflix» er over. På Twitter takker tjenesten for seg.

Popcorn Time

OVER OG UT: Etter en uke med flere dårlige nyheter for Popcorn Time, er den ulovlige tjenesten nå nedlagt.

Foto: ELLEN ULRICHSEN / NRK

Laster Twitter-innhold

Ifølge tall fra TNS Interbuss brukes den ulovlige film- og tv-serie-strømmetjenesten Popcorn Time av over 250.000 nordmenn. Nå er tjenesten borte for godt.

Til Torrent Freak har den anonyme Popcorn Time-representanten «Wally» bekreftet at de har tatt ned serveren til tjenesten, og at dette mest sannsynlig betyr slutten for Popcorn Time.

Det er fremdeles uklart hva som er den eksakte grunnen til at tjenesten har takket for seg.

– Det kommer ikke helt tydelig fram hva som har skjedd. Men det virker som en eller flere av utviklerne bak tjenesten har brutt ut og tatt med seg domenenavnet «Popcorn Time». Om det er på grunn av en konflikt internt eller av juridiske grunner, er vanskelig å si, sier Marius Arnesen, redaktør i NRK Beta.

Ifølge nettstedet tek.no skal en av utviklerne tidligere i uken ha meldt at han ønsker å distansere seg fra videre utvikling av tjenesten, og at han aldri hadde intensjoner om å delta i en «piratkrig», men derimot eksperimentere med strømmeteknologien.

Det kan ha vært en avgjørelse som andre utviklere i Popcorn Time ikke har vært enige i.

– Det virker som det er resultatet av en intern maktkamp, og at noen utviklere tar med seg hovedteknologien videre, sier Arnesen.

Marius Arnesen

NYE TJENESTER: Selve teknologien bak Popcorn Time er ikke ulovlig, men den kan brukes på ulovlige måter. Nå har utviklerne bak Popcorn Time tatt med seg teknologien til en ny tjeneste, kalt Butter, forklarer NRK Betas redaktør Marius Arnesen.

Foto: NRK

Redd for søksmål

På mandag valgte også flere av utviklerne bak Popcorn Time å forlate skuta, i frykt for å bli saksøkt.

Det ser ut til at en del av utviklerne har tatt med seg teknologien til en ny tjeneste kalt Butter, denne tjenesten skal være lovlig.

NRK har prøvd å komme i kontakt med «Wally», som er ansvarlig for infrastrukturen til Popcorn time, men uten å lykkes. Tidligere i høst skrev en representant for Popcorn Time en kronikk for Ytring, hvor vedkommende forsvarte tjenesten.

 • Les kronikken «nettdugnad for bedre filmtilbud» her!

Brukere sørger på Twitter

På Twitter uttrykker brukere over hele verden sin frustrasjon for at den ulovlige tjenesten er nede. Mens for rettighetshavere verden over er det nok en gledens dag.

Den norske foreningen Rettighetsalliansen er blant dem som kjempet mot Popcorn Time.

– Popcorn Time har vært både en trussel og en glede. TV- og filmindustrien har sett på tjenesten som skadelig, mens forbrukere har omfavnet den. Vi får se hvor mange dager det tar før det dukker opp en ny tjeneste, sier Marius Arnesen i NRK Beta.

LES OGSÅ:

Kulturstrøm

 • Spielberg inngår avtale med Netflix

  Den amerikanske stjerneregissøren Steven Spielberg har inngått en samarbeidsavtale med Netflix, melder nyhetsbyrået AP. Ifølge avtalen skal Speilbergs produksjonsselskap, Amblin Partners, lage en rekke spillefilmer for streaminggiganten de neste årene.

  Spielberg står blant annet bak filmene «Jurrassic Park», «Haisommer», «ET», «Schindlers liste», og «Tilbake til fremtiden».

  FILE PHOTO: Director Steven Spielberg speaks during an Apple special event at the Steve Jobs Theater in Cupertino
  Foto: Stephen Lam / Reuters
 • Nytt styre i Nasjonalmuseet

  Mandag 21. juni har staten oppnevnt nye styremedlemmer til Nasjonalmuseet. Ny styreleder er Maria Moræus Hanssen. Styreendringene gjelder fra 1. juli 2021. Det skriver Kulturdepartementet i en pressemelding.

  Professor Jan Grue oppnevnes som nytt styremedlem, og Ellen Tveit Klingenberg gjenoppnevnes som styremedlem.

  Nasjonalmuseets gjenåpning i nye lokaler har vært utsatt i tre år, og vil finne sted 11. juni 2022.

  Maria Moræus Hanssen
  Foto: Lise Åserud / NTB

Flere kulturnyheter

En liten del av kjølen til Gjellestadskipet løftes ut av bakken i Halden

Her løfter de ut over 1000 år gammel historie

Deler av kjølen til Gjellestadskipet løftes ut i dag. Skipet har ligget nedgravd i over 1000 år.