NRK Meny
Normal

Julian Assange debuterer som tv-vert

Julian Assange lover mer kontrovers i politiske talk-show som starter i dag. «The World Tomorrow» sendes fra det russiske RT Network.

Julian Assange
Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

– Jobben jeg har gjort med WikiLeaks har ikke akkurat gjort livet mitt lettere, men det har gitt oss en platform til å kringkaste verdensomspennende ideer, sier Julian Assange selv i en pressemelding.

Se The World Tomorrow her

Han har nå gjort ferdig 12 episoder av «The World Tomorrow». Første episode blir sendt i dag på Russlands RT network og er også tilgjengelig online.

«Grunnlegger og redaktør av Wikileaks Julian Assange, har sittet nesten 500 dager i husarrest. De siste to månedene har hans midlertidige hjem på den engelske landsbygda gjestet en serie ekstraordninære samtaler med noen av de mest interessante og kontroversielle menneskene i dag», skriver han i en pressemelding.

The World Tomorrow» er en serie på 12 intervjuer som presenterer et utvalg gjester som har satt sitt preg på fremtiden; politikere, revolusjonære, intellektuelle, artister og visjonære.

Målet med showet

«De siste fem årene har båret preg av en ubarmhjertig serie økonomiske kriser og politiske omveltninger. Men, de har også gjort plass for revolusjon i Midt-Østen og en oppvåkning av nye protestbevegelser i den euro-amerikanske verden. Målet med showet er å fange og presentere noen av denne revolusjonære ånden for et globalt publikum», står det på The World Tomorrow sine nettsider.

Musikken til showet er produsert av den britisk-Sri lankiske artisten M.I.A. (Mathangi Arulpragasam).

Flere kulturnyheter