Hopp til innhold

Julian Assange debuterer som tv-vert

Julian Assange lover mer kontrovers i politiske talk-show som starter i dag. «The World Tomorrow» sendes fra det russiske RT Network.

Julian Assange
Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

– Jobben jeg har gjort med WikiLeaks har ikke akkurat gjort livet mitt lettere, men det har gitt oss en platform til å kringkaste verdensomspennende ideer, sier Julian Assange selv i en pressemelding.

Se The World Tomorrow her

Han har nå gjort ferdig 12 episoder av «The World Tomorrow». Første episode blir sendt i dag på Russlands RT network og er også tilgjengelig online.

«Grunnlegger og redaktør av Wikileaks Julian Assange, har sittet nesten 500 dager i husarrest. De siste to månedene har hans midlertidige hjem på den engelske landsbygda gjestet en serie ekstraordninære samtaler med noen av de mest interessante og kontroversielle menneskene i dag», skriver han i en pressemelding.

The World Tomorrow» er en serie på 12 intervjuer som presenterer et utvalg gjester som har satt sitt preg på fremtiden; politikere, revolusjonære, intellektuelle, artister og visjonære.

Målet med showet

«De siste fem årene har båret preg av en ubarmhjertig serie økonomiske kriser og politiske omveltninger. Men, de har også gjort plass for revolusjon i Midt-Østen og en oppvåkning av nye protestbevegelser i den euro-amerikanske verden. Målet med showet er å fange og presentere noen av denne revolusjonære ånden for et globalt publikum», står det på The World Tomorrow sine nettsider.

Musikken til showet er produsert av den britisk-Sri lankiske artisten M.I.A. (Mathangi Arulpragasam).

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober