Hopp til innhold

Politiet: Vi har kontroll på Bieber-fansen

Køene vokser utenfor Telenor Arena før kveldens Justin Bieber-konsert. Politiet oppfordrer publikum til å reise kollektivt og ikke stille seg i kø for tidlig.

Kø før Justin Bieber-konsert på Telenor Arena

LANGE KØER: Fredag ettermiddag var det allerede en lang kø av fremmøtte Bieber-fans på Fornebu. Politiet oppfordrer publikum til å kle seg godt og reise kollektivt.

Foto: Christian Ingebrethsen / NRK

Tomm Berger

PÅ PLASS: Innsatsleder Tomm Berger og kollegene var fredag på plass for å se til at Bieber-konserten foregår i ordnede former.

Foto: Christian Ingebrethsen / NRK

Fredag kveld går Justin Bieber på scenen i Telenor Arena. I 15-tida fredag ettermiddag hadde allerede køene begynt å vokse i regnet utenfor konsertlokalet.

– Vi er veldig godt forberedt. Akkurat nå har det allerede møtt opp en del fans, men vi har god kontroll på dem. Og området begynner å bli klart til å ta imot fansen. Sikkerheten på i og utenfor arenaen er godt ivaretatt, forteller politiets innsatsleder Tomm Berger til NRK.

Han sier en av de store utfordringene i timene før konserten er å passe på flyten av mennesker inn og ut av arenaen.

Fortsatt ung fanskare

Selv om Bieber-fanskaren er blitt eldre siden popstjerna skapte kaotiske tilstander på Operataket i 2012, er mange av de fremmøtte veldig unge, forteller Berger.

– På mange måter gjelder de samme sikkerhetstiltakene som andre konserter som har solgt fullt hus. Men denne gangen er det også noen ekstratiltak i og med at publikum er såpass ungt og tildels uerfarent i forhold til konserter og store arrangementer.

Fra klokka 14 har det vært mulig å stille seg i kø utenfor konsertlokalet. Men Berger anbefaler å ikke være for tidlig ute i det kalde høstværet.

– I dette været med regn og fuktig luft, kan det bli lenge å stå i kø. Vi oppfordrer folk til ikke å komme for tidlig slik at de er utslitt når konserten starter.

Dro på studietur til Tyskland

Berger og kollegene har forberedt seg godt på kveldens konsert. Tidligere denne måneden var de på studietur til Berlin

– Turen til Tyskland var nyttig for å se om fansen var noe eldre nå enn forrige gang Bieber spilte på Telenor arena. Det var også nyttig for oss å få snakke med sjefen og sikkerhetsansvarlig for hele turneen, forteller Berger.

Han oppfordrer Bieber-publikummet til å reise kollektivt, kle seg godt og ikke komme for tidlig.

– Og at de spiser og drikker godt sånn at de holder koken frem til selve showet, som jeg regner med at er det viktigste for alle sammen.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.