NRK Meny
Normal

Politiet: Vi har kontroll på Bieber-fansen

Køene vokser utenfor Telenor Arena før kveldens Justin Bieber-konsert. Politiet oppfordrer publikum til å reise kollektivt og ikke stille seg i kø for tidlig.

Kø før Justin Bieber-konsert på Telenor Arena

LANGE KØER: Fredag ettermiddag var det allerede en lang kø av fremmøtte Bieber-fans på Fornebu. Politiet oppfordrer publikum til å kle seg godt og reise kollektivt.

Foto: Christian Ingebrethsen / NRK

Tomm Berger

PÅ PLASS: Innsatsleder Tomm Berger og kollegene var fredag på plass for å se til at Bieber-konserten foregår i ordnede former.

Foto: Christian Ingebrethsen / NRK

Fredag kveld går Justin Bieber på scenen i Telenor Arena. I 15-tida fredag ettermiddag hadde allerede køene begynt å vokse i regnet utenfor konsertlokalet.

– Vi er veldig godt forberedt. Akkurat nå har det allerede møtt opp en del fans, men vi har god kontroll på dem. Og området begynner å bli klart til å ta imot fansen. Sikkerheten på i og utenfor arenaen er godt ivaretatt, forteller politiets innsatsleder Tomm Berger til NRK.

Han sier en av de store utfordringene i timene før konserten er å passe på flyten av mennesker inn og ut av arenaen.

Fortsatt ung fanskare

Selv om Bieber-fanskaren er blitt eldre siden popstjerna skapte kaotiske tilstander på Operataket i 2012, er mange av de fremmøtte veldig unge, forteller Berger.

– På mange måter gjelder de samme sikkerhetstiltakene som andre konserter som har solgt fullt hus. Men denne gangen er det også noen ekstratiltak i og med at publikum er såpass ungt og tildels uerfarent i forhold til konserter og store arrangementer.

Fra klokka 14 har det vært mulig å stille seg i kø utenfor konsertlokalet. Men Berger anbefaler å ikke være for tidlig ute i det kalde høstværet.

– I dette været med regn og fuktig luft, kan det bli lenge å stå i kø. Vi oppfordrer folk til ikke å komme for tidlig slik at de er utslitt når konserten starter.

Dro på studietur til Tyskland

Berger og kollegene har forberedt seg godt på kveldens konsert. Tidligere denne måneden var de på studietur til Berlin

– Turen til Tyskland var nyttig for å se om fansen var noe eldre nå enn forrige gang Bieber spilte på Telenor arena. Det var også nyttig for oss å få snakke med sjefen og sikkerhetsansvarlig for hele turneen, forteller Berger.

Han oppfordrer Bieber-publikummet til å reise kollektivt, kle seg godt og ikke komme for tidlig.

– Og at de spiser og drikker godt sånn at de holder koken frem til selve showet, som jeg regner med at er det viktigste for alle sammen.

Kulturstrøm

 • Populær 50 år etter sin død

  Charlotte Wankel er gjenstand for mye interesse, 50 år etter sin død. Hvem var hun, en av våre mest fremtredende moderne kunstnere? Radiomagasinet Studio 2 er på saken.

  Visste du at Norge akkurat nå er dypt inne i en snøkrabbe-krig? EU og norske myndigheter er rykende uenige om hvem som skal få fiske snøkrabber på Svalbard og ikke minst hvor mye de skal fiske. Nå skjerper EU kravene etter instruks fra sin egen fiskerikomité. ** I sommer har Aftenposten avslørt en rekke tilfeller der eksamenssensorer i høyere utdanning har satt karakterer som fremstår som helt tilfeldige. Nå mener Extrastiftelsen at tildelingen av forskningsmidler også foregår på svært tilfeldige måter. ** Lenge har vi trodd at det kun var menn som reiste til Paris for å lære malerkunst av Henri Matisse. Nå viser det seg at også den kvinnelige kunstneren Charlotte Wankel var elev hos den franske mesteren. 50 år etter sin død er hun endelig i ferd med å få sin anerkjennelse. ** Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov – bedre kjent som Arkadag har blant annet forbudt sorte biler, badetøy, neglelakk og hårfarge. Men hvem er han? ** Vi fortsetter vår serie om musikken som kanskje litt ufrivillig har blitt sommerhits. I dag handler det om ABBA-låta "Our Last Summer". ** Netflix-serien "Orange is the new black" handler om rikmannsdattera Piper Chapman som plutselig havner i fengsel og alle de rare menneskene hun møter innenfor murene. Nå er sjette sesong her og vi anmelder.
 • Fotball-VM ble radiosuksess

  Lytterne har strømmet til den digitale radiokanalen NRK Sport under fotball-VM.

  – Oppsiktsvekkende gode tall. Vi har vært helt oppe i 28 prosent markedsandel på den mest hørte kampen (kvartfinalen Russland–Kroatia), sier fungerende mediedirektør i NRK, Arne Helsingen (NTB).

 • Mange feil i «World of Warcraft»

  Den nye versjonen av «World of Warcraft» som blei lansert denne veka var langt frå feilfri, melder VG. Fleire programfeil fører til at spelarar slit med å kome seg forbi fiendane; dei er rett og slett for gode til å slåst. Selskapet bak, Blizzard, forsikrar om at dei fiksar fleire hundre programvarefeil per dag.

  Gutt spiller World of Warcraft
  Foto: NIGEL TREBLIN / AFP