NRK Meny
Normal

Politiet truer Tarantino med «overraskelse»

330.000 politifolk står klare til å hevne seg på Quentin Tarantino etter filmskaperens krasse uttalelser mot politivold. – Overraskelseselementet er viktigst, sier fagforeningsleder Jim Pasco.

New York City Cops

SURPRISE, SURPRISE: Den største fagforeningen for politifolk i USA sier de har en plan for å hamle opp med Quentin Tarantino. Den vil komme som en overraskelse, sier fagforeningen.

Foto: LUCAS JACKSON / Reuters

Quentin Tarantino

PLANET TERROR: Quentin Tarantino har allerede gått løs på slaveri og Holocaust i filmene «Django Unchained» og «Inglorious Basterds», dog fra sin egen actionvridde synsvinkel. Nå befinner han seg midt i en opphetet debatt om politivold, mens filmen «The Hateful Eight» står på trappene.

Foto: EDUARDO MUNOZ ALVAREZ / Afp/NTB Scanpix

USAs største politifagforening har fått nok av Quentin Tarantinos uttalelser i politivold-debatten, og truer nå filmskaperen direkte.

– Vi planlegger noe, men overraskelseselementet er det viktigste. Noe kan komme til å skje en eller annen gang frem mot premieren. Mye av det kommer til å bli drevet av Tarantino, som i aller høyeste grad er forutsigbar, sier fagforeningssjef Jim Pasco ifølge Hollywood Reporter.

The Fraternal Order of Police har over 330.000 fulltidsarbeidende politifolk, som nå etter sigende har en plan for hvordan de skal hamle opp med en av vår tids mest feirede filmskapere.

– Tarantino har skapt sitt levebrød gjennom vold og overraskelser. Vårt levebrød er å stoppe vold, men overraskelse er ikke utelukket, sier Pasco.

– Jeg er nødt til å kalle et drap et drap

Premieren han sikter til finner sted 25. desember og er for Tarantinos nye film «The Hateful Eight». Regissørens forrige, «Django Unchained», ble en massiv suksess. Filmen vant to Oscar og spilte inn over to milliarder kroner.

Krangelen mellom Tarantino og politiet har foregått siden filmskaperen deltok i en markering mot politivold og uttalte følgende:

– Når jeg ser drap, står jeg ikke og ser på. Jeg er nødt til å kalle et drap et drap, og jeg er nødt til å kalle drapsmenn.

Tror ikke på dårlig billettsalg

Markeringen kom kort tid etter at politimannen Randolph Holder ble skutt og drept på jobb i bydelen Harlem. Tarantino har selv kalt det «uheldig» at markeringen fant sted så kort tid etter Holders dødsfall.

Ekspertene tror ikke medieoppmerksomheten rundt politivold-debatten kommer til å påvirke kinotallene – i hvert fall ikke negativt.

– Tarantino er ikke fremmed for kontroverser. Alt denne debatten gjør er å få folk til å snakke om filmen. Jeg tror ikke den vil påvirke billettsalget negativt, sier Phil Contrino fra bransjenettstedet BoxOffice.com til Hollywood Reporter.