NRK Meny
Normal

Politiet har henlagt overgrepssaken mot Cliff Richard

Det blir ingen rettsak mot artisten Cliff Richard etter anklager om seksuelle overgrep.

Cliff Richard

HENLAGT: Sir. Cliff Richard blir ikke siktet for seksuelle overgrep.

Foto: Ferdy Damman / Afp

The Crown Prosecution Service uttalte til BBC i dag at de har bestemt at de ikke har funnet nok bevis til å ta ut tiltale mot mannen.

Fire menn har anklaget artisten for overgrep som skal ha foregått mellom 1958 og 1983. Ifølge BBC omhandler en av sakene en mindreårig gutt som da var under 16 år.

Sir. Cliff Richard: – Jeg kan ikke forstå hvorfor det har tatt så lang tid

Artisten sier ifølge BBC News at han har samarbeidet med politiet hele veien. Men han kritiserer politiet for at de har brukt for lang tid på saken, og for at navnet hans har blitt offentliggjort uten at det har vært tatt ut noen tiltale.

– Selv da hjemmet mitt ble ransaket av politiet, og det hele ble filmet av BBC, valgte jeg å ikke snakke om dette offentlig. Jeg har aldri forgrepet meg på noen i mitt liv, sier han.

I fjor konkluderte en uavhengig etterforskning med at South Yorkshire Police ikke skulle ha gitt informasjon om ransakingen av Richards hjem til BBC i august 2014.

Adlet

Cliff Richard (73) er en av musikkhistoriens største suksessartister, og har solgt 21,5 millioner singler – mer enn noen annen britisk mannlig soloartist. Han er den eneste artisten som har hatt minst én topp fem-plassering på britiske hitlister i sju tiår på rad.

Han ble adlet i 1995, og har dermed rett til å bruke tiltaleformen «Sir» foran navnet sitt.

Kulturstrøm

  • Musikksjefen anbefaler

    P13s Kristin Winsents byr på deilig ny musikk som et lydspor til sommeren. Du får blant annet høre Spiritualized, Florence + The Machine, Highasakite, Dirty Projectors, Sigrid, og en vakker hyllest til Sparklehorse, signert PJ Harvey og John Parish. Volum opp, og velkommen til Musikksjefen!

    Kristin Winsents byr på deilig ny musikk som et lydspor til sommeren. Du får blant annet høre Spiritualized, Florence + The Machine, Highasakite, Dirty Projectors, Sigrid, og en vakker hyllest til Sparklehorse, signert PJ Harvey og John Parish. Velkommen til Musikksjefen!