Hopp til innhold

Politiet etterforsker hatkriminalitet etter VG-fest på Oslo-utested

Dørvakt Jwan Rasho forteller til TV 2 at han har anmeldt TV-profil Bernt Hulsker for hatefulle ytringer. Politiet bekrefter at de har åpnet etterforskning etter en hendelse ved utestedet.

kH3r4LRKz4Q

Etter en jobbfest i regi av VG, har profil Bernt Hulsker blitt anklaget for hatefulle ytringer.

Foto: Espen Solli / TV 2

Politiadvokat Marianne Aune bekrefter til NRK at de har fått en anmeldelse fra hendelsen på Syng Mer i Oslo sentrum.

Fornærmede er avhørt av politiet og saken er under etterforskning som hatefulle ytringer etter straffeloven § 185.

Politiet kan ikke bekrefte hvem som er anmeldt.

Det jeg kan si om etterforskningen er at det blant annet er naturlig å avhøre vitner som har vært til stede ved hendelsen og mistenkte i saken.

Men til NRK sier dørvakt Jwan Rasho at han har anmeldt Bernt Hulsker. Rasho mener han ble utsatt for rasisme på jobb.

Ifølge TV 2 har ansatte ved Syng Mer skrevet om hendelsen i loggen.

«Personlig mening fra alle er å utestenge Bernt om han kommer tilbake. Helt uakseptabel oppførsel inne i lokalet mot vekteren vår».

– Gjorde nazihilsener

Bernt Hulsker var i lokalet og gjorde nazihilsener. Så jeg gikk bort til baren for å snakke med ham. Da kalte han meg jævla neger. Han spurte hvordan jeg kunne be en hvit mann som ham om å gå ut, sier Rasho til NRK.

For én uke siden la Hulsker ut denne meldingen på Instagram, der han beklaget for sin oppførsel. Over 20.000 har likt meldingen.

NRK har bedt Hulsker kommentere etterforskningen og anklagene fra dørvakten, men verken Hulsker selv, eller hans manager Vilde Kristine Darvik har svart på henvendelsene.

Hulsker på instagram
Foto: skjermdump / instagram

Rasho kom til Norge for seks år siden som flyktning fra Syria. Han forteller at han har opplevd ubehagelige episoder på jobb, men at dette stakk dypere.

Han har sendt e-post til Syng og lagt ut på Instagram at han beklager. Men jeg vil egentlig ikke ta imot beklagelsen. Jeg ble veldig såret, sier dørvakten.

Tøft å gå på jobb

Når NRK ringer er Rasho tilbake på jobb, men hendelsen sitter fortsatt i.

Jeg ble veldig såret. Jeg er utlending, men du kan ikke kalle meg for en «jævla neger», sier Rasho og fortsetter:

Nå er det tøft å gå på jobb nå, jeg har mistet lysten. Jeg pleide å være meg selv og ha masse energi, men etter hendelsen er det tungt.

Festen på Syng Mer var i regi av VGTV. VGTV-direktør Thomas Manus Hønningstad skriver til NRK at de ikke har hørt noe fra politiet og at de ikke har blitt kalt inn til avhør.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP