NRK Meny
Normal

Politi og brannvesen rykket ut til Snømannen-innspilling

Forurensende lastebiler gjorde at barnehagebarn måtte holdes innendørs og ventilasjonsanlegg måtte stenges for ikke å få mer eksos inn i barnehagen.

I Madserud Allé på Skøyen i Oslo har innspillingen til filmen 'Snømannen» av Jo Nesbø startet. Det s

OSLOFILM: I Madserud Allé på Skøyen i Oslo har innspillingen til filmen «Snømannen» av Jo Nesbø startet. Det skal filmes både på Rjukan, Bergen og i Oslo, og det er ventet at innspillingen varer til i mars.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Tirsdag denne uken måtte politi og brannvesen rykke ut til Tørtberg Kanvas-barnehage i Madserud allé ved Vigelandsparken etter å ha mottatt bekymringsmeldinger, det skriver Osloby.

Grunnen til forurensningen var at flere lastebiler sto på tomgang kort unna barnehagen i forbindelse med filminnspilling av Jo Nesbøs «Snømannen» i parken.

– Vi ble litt tatt på sengen, og visste ikke at det kom til å være så mange lastebiler og varebiler her. Vi fikk raskt snakket med produksjonsselskapet, og de fikk skrudd av bilene som sto på tomgang. Vi fikk også vite at de snart var ferdig med filming her ved Monolitten. Det ble bestemt at alle barna skulle holde seg inne på grunn av den forurensede luften, sier Elin Kindem, leder i Tørtberg Kanvas-Barnehage, til Osloby.

Det bæres og rigges i Madserud Allé på Skøyen i Oslo der innspillingen til filmen "Snømannen" etter

MYE UTSTYR: Og mange lastebiler på tomgang skapte problemer for barnehagebarna i nærheten av Snømannen-innspillingen.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Sto på tomgang på grunn av kulden

Presseansvarlig Sasha Gibson i Madserud Allé på Skøyen i Oslo der innspillingen til filmen "Snømanne

Presseansvarlig Sasha Gibson forteller at de løste problemet med en gang de ble gjort oppmerksomme på det.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Produksjonsselskapet forteller at det var kulden som gjorde at de lot bilene gå på tomgang og at de nå har sluttet med den forurensende praksisen.

– Det er fint å jobbe i en by som tar luftkvaliteten på alvor, og vi har nå instruert alle våre sjåfører til å skru av bilene med en gang de er parkert, sier Sasha Gibson, som er kommunikasjonsansvarlig for filmproduksjonen av «Snømannen», til Osloby.

Innspillingen av Snømannen startet mandag 18. januar i Oslo, og er en av de største filmproduksjonene Norge noen gang har hatt. Filmingen skal foregå både i Oslo, i Bergen og på Rjukan og varer fram til i mars.

Kulturstrøm

  • Kraftwerk i duett med astronaut

    Astronauten Alexander Gerst spilte sammen med bandet Kraftwerk i en overføring fra romstasjonen ISS. De tyske elektronika-pionerene holdt fredag konsert for 7.000 fans på Stuttgart Schlossplatz. Da dukket Gerst (42) uventet opp i en direkte overføring fra ISS. – ISS er en «Mensch-Maschine», sa Gerst, med henvisning til et av Kraftwerks album (NTB).

    NETHERLANDS-MUSIC-KRAFTWERK
    Foto: PAUL BERGEN / Afp