Poirot legger barten på hylla

David Suchet, som har spilt detektiven Hercule Poirot i 23 år, legger barten på hylla for siste gang. NB: Ikke les videre hvis du ikke vil vite hvordan serien ender!

David Suchet som Hercule Poirot

Etter 23 år som Hercule Poirot, gir britiske David Suchet seg.

Foto: ITV

Agatha Christies belgiske detektiv Hercule Poirot har gledet millioner av seere siden 1989

Nå spiller David Suchet rollen for siste gang.

15. oktober starter innspillingen av de fem siste fortellingene om Poirot, og serien vil bli vist på TV neste år. 65 år gamle Suchet lover en «grand finale», og det hele vil ende med at detektiven dør på slutten, skriver Daily Mail.

– Har forandret livet mitt

Suchet fortalte nyheten på Cheltenham litteraturfestival som pågår i disse dager, og han sier det blir trist å skille lag med detektiven.

– Jeg legger nå barten på hylla, for godt. Jeg sier ikke bare farvel, men begraver en veldig god venn som har styrt livet mit, sier han.

Britiske Suchet forteller at det alltid er like utfordrende å spille detektiven med den belgiske aksenten, særlig etter lengre pauser.

– Noen ganger har det gått opp til fire år mellom hver gang jeg har spilt Poirot. Det er er ekstra utfordrende, siden jeg verken går eller snakker som han til daglig, sier han.

Tro mot Christie

Det er stort sett de samme som har spilt de bærende rollene i serien, men Suchet er den eneste som har vært med hele veien.

Opp gjennom årene har det dog vært innom mange manusforfattere og produsenter. Suchet avslører at det har vært mange kamper mellom han og de som har ønsket å ta seg noen kunstneriske friheter med rollefiguren hans.

– Jeg er veldig tro mot Poirot slik Agatha Christie ville ha han, og nekter å ta han ut av den båsen hun satte ham i, sier Suchet.

Selv om store deler av karrieren hans har blitt tilegnet Hercule Poriot, har den London-baserte skuespilleren også rukket innom andre prosjekter.

Han har blant annet spilt mot Michael Douglas ved to anledninger i filmene «A Perfect Murder» og «The In-Laws».

Nå ønsker Suchet å spille litt lettere roller, etter han har fullført de fem siste av de 71 historiene om Hercule Poirot.

– Det sitter dypt, men jeg har egentlig veldig lyst til å gjøre komedier, og jeg er på utkikk etter noen. Enn så lenge har jeg tre tragedier ventende på pulten, sier han.

NRK har tradisjonelt vist Poirot i påsken og i Detektimen

Kulturstrøm

 • Johnny Depp skal spille den franske kongen Ludvig XV

  Johnny Depp skal spille den franske kongen Ludvig XV i en film av den franske regissøren Maïwenn Le Besco.

  Regissøren selv, som begynte sin karriere som barneskuespiller, skal spille rollen som kongens siste elskerinne Jeanne du Barry, skriver Variety.

  Maïwenn har tidligere laget filmer som «Police» og «Seduced».

  Ludvig XV styrte Frankrike i 59 år og ble kalt «den elskede». Han hadde flere kjente elskerinner, blant dem var også Madame de Pompadour.

  Rollen blir Johnny Depps første siden han tapte et ærekrenkelsessøksmål mot britiske The Sun, angående en artikkel der Hollywood-stjernen ble kalt konemishandler etter anklager fra ekskona Amber Heard.

  Depp har i flere intervjuer nylig hevdet at han nå er «boikottet av Hollywood» og at kulturen der menn anklages for overgrep er basert på løse rykter.

  (NTB)

 • Utsetter karnevalsparader i Brasil

  Rio de Janeiro og São Paulo utsetter sambaskolenes karnevalsparader på grunn av økningen i smittetallene, opplyser myndighetene i de to brasilianske byene.

  Paradene, som regnes som høydepunktet av karnevalsfestlighetene og som er ledet av byenes sambaskoler, skulle opprinnelig arrangeres i slutten av februar.

  Planen er i stedet å gjennomføre dem i slutten av i april, ifølge en felles uttalelse fra byene med henvisning til pandemien og «behovet for å redde liv», melder nyhetsbyråene AFP/AP (NTB).

Flere kulturnyheter