Hopp til innhold

PlayStation 3 forbi Xbox 360 på flerkonsollspill

PlayStation 3 dundrer forbi Xbox 360 på spillsalg av flerkonsollspill.

Rosemalt PS3
Foto: Roar Halten

Dette viser bransjens egne tall. Salgstatistikken fra Norsk Spill- og Multimediaforening viser at det nesten selges to PlayStation 3 spill for hvert solgte Xbox 360 spill, forteller bransjemagasinet Faro Journalen.

Bedre markedsføring

Rolf Loraas, spillansvarlig i Free Record Shop sier til Faro Journalen at han tror sukessen til PlayStation 3 skyldes god markedsføring. Noe av forklaringen kan også være at PlayStation-eiere har en lavere terskel for å kjøpe spill.

Gjelder multiplattformspill

Salgstatistikken viser kun titler som slippes til begge konsollene. Eksklusive titler som Halo 3, Bioshock eller Lair er ikke med i denne statistikken, så den sier ikke noe om hvilken konsoll som selger mest spill totalt.

Kulturstrøm

 • Amber Heard anker dommen

  Skuespiller Amber Heard anker dommen i rettssaken mot eksmannen Johnny Depp, melder BBC.

  Depp saksøkte Heard for ærekrenkelser og hun ble i juni dømt til å betale 350.000 dollar i oppreising.

 • Innsamling har passert 1,5 millioner kroner

  Mads Hansens innsamling til inntekt for Rett Fram Opplevelser i Drammen har nå passert 1,5 millioner kroner.

  Pengene sikrer julefeiring for mange familier med dårlig råd. Spleisen hadde et mål om å kanskje klare 100.000 kroner før julaften, nå er målet satt til 2 millioner.

  – Vi er jo ikke vant til sånne beløper. Vi har alltid slitt og jaga for å innfri alle ønsker så godt vi kan, og så sitter vi nå i en situasjon hvor det kommer inn så masse penger på kort tid. Det er nesten ikke til å ta inn, sier leder Ronny Johnsen.

  Han forteller at noe av pengene trolig settes på et julefond, slik at man slipper økonomiske problemstillinger neste jul. I tillegg har oppmerksomheten rundt innsamlingen sørget for at flere frivillige har meldt seg.

  – Det er jo helt fantastisk for oss, som er helt avhengige av at frivillige stiller opp, sier Johnsen.