NRK Meny
Normal

Platina for Vamp-DVD

Vamp har nå passert 10.000 solgte eksemplarer av DVD-en «I full symfoni - med Kringkastingsorkesteret».

Vamps vokalist Vidar Johnsen
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Øyvind Staveland i Vamp på scenen under konserten i Oslo Spektrum lørdag kveld.
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Les også: Avslutning for fullsatt Spektrum

Les også: - KORK og Vamp fantastiske sammen

Nett-tv: Se Vamp og Kringkastingsorkesteret på tur!

Mer om Kringkastingsorkesteret!

Dermed blir Vamp første norske artist som mottar platinatrofé for en musikk-DVD. På DVD-er går nemlig nedre grensen for platinatrofé ved 10.000 eksemplarer, mens det er høyere - 40.000 - for å oppnå samme valør for et vanlig album. Men også der har Vamp sikret seg: Før helgen var CD-en med samme navn oppe i 88.000 eksemplarer.

Jubelhøst

Vamp har hatt en jubelhøst med 30.000 solgte konsertbilletter, og i Oslo Spektrum sist helg fikk 7.500 tilskuere oppleve turnéavslutningen til bandet.

Bandet har hatt høy turnévirksomhet siden starten i 1993, og nå later publikum til å ville nyte en Vamp-konsert hjemme i egen stue. Til Haugesunds Avis sier Øyvind Staveland i Vamp:

- Jøss!

- En kan ikke tenke noe annet enn «jøss». Det er så store tall at det er vanskelig å forholde seg til, sier Staveland til NTB.

Kulturstrøm

  • Sjeldent intervju med Ferrante

    I et sjeldent intervju forklarer forfatteren bak navnet Elena Ferrante tankene bak sitt forfatterskap og om den medievirkeligheten vi befinner oss i. Les hele intervjuet hos LA Times. Ferrante er mest kjent for sine fire bøker utgitt i Italia 2011–14, der en aldrende Elena Greco kronologisk beskriver sin oppvekst i Napoli med venninnen Lila.