NRK Meny
Normal

Planlegger amerikansk «Side om side»

Amerikanske CBS har startet å utvikle en komiserie kalt «Side by Side», som skal være direkte basert på den norske komiserien «Side om side».

Side om side, sesong 2 SIDE OM SIDE

SUKSESS: Amerikanske CBS planlegger å lage en adapsjon av NRK-serien «Side om side».

Foto: NRK / NRK

Ifølge nettstedet Deadline har amerikanske CBS begynt å planlegge en tv-serie basert på NRK-serien «Side om side».

Prosjektet har fått navnet «Side by Side» og skal skrives av manusforfatter og produsent Donick Cary.

Han har tidligere jobbet med serier som «Parks and Recreation», «New Girl», «The Simpsons» og «David Letterman Show».

– Det har foregått en god del jobb med dette. Over et halvt års tid. Det har vært snakk om flere amerikanske innganger, med ABC, NBC og CBS, sier prosjektleder Sigmund Falch

Prosjektet skal være en del av en toårsavtale Cary signerte med CBS TV Studios i mai. I det første året av denne avtalen blir han lånt ut til å jobbe med HBO-serien Silicon Valley mens han samtidig utvikler «Side by Side».

Norske samarbeidspartnere

Cary skal også være med å produsere den amerikanske versjonen sammen med Jimmy Fox, Layla Smith og Eli Holzman fra Objective Productions/All 3 Media.

Norske Christina Rezk Resar, Sigmund Falch og Marit Åslein blir også nevnt som eventuelle samarbeidspartnere.

– Hvor mye vi kommer til å være involvert vet jeg ikke, selv om jeg kanskje tror at det ikke vil bli særlig mye, sier Falch.

– Om jeg skal bort dit vet jeg ikke noe om, men det hadde selvfølgelig vært veldig stas, sier Marit Åslein.

Ikke unik

Vidar Magnussen og Marie Blokhus i "Side om side"

NYTT NABOLAG: «Side om side» handler om Jonas (Vidar Magnussen) og Maria (Marie Blokhus) som flytter fra Oslo til et rolig nabolag i Skjeberg. Der møter de nabofamiliene Kopperud og Pedersen.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Handlingen i «Side om side» baserer seg rundt tre umake familier. En idé som ifølge Falch ikke er unik, og derfor må inneholde noe spesielt som fristet hos Donick Cary.

– Jeg tenker det må ha vært noe i de manusene de har fått sendt over som er såpass bra at de ikke kun utviklet en serie selv basert på tre umake amerikanske familier. Forhåpentligvis ser de en verdi i humoren og vil videreutvikle den, sier Falch.

Det er nemlig blitt sendt over oversatte manus, oversatte universbeskrivelser og innhold.

Åslein er litt overrasket over interessen.

– Jeg er veldig ydmyk og glad. Jeg føler dette et veldig norsk univers med en norsk form for humor, og er litt overrasket over at de vil lage en adapsjon, sier Åslein.

Skeptiske

På NRK har serien hatt mellom 500.000 og 600.000 seere, med rundt 300.000 avspillinger på nett. Sesong tre er ferdig innspilt og har premiere på NRK 29. august.

Lilyhammer

LILYHAMMER: Etter tre sesonger ble det slutt på «Lilyhammer», som handler om mafiamedlemmet Frank Tagliano (Steven Van Zandt) som blir flyttet til Lillehammer under FBIs vitnebeskyttelsesprogram.

Foto: Rubicon

Det er likevel ikke alle som tror at prosjektet vil bli en suksess i USA. Nettsiden A.V. Club viser til kanselleringen av «Welcome To Sweden» og «Lilyhammer», og mener publikummet i USA ikke er så glade i nordisk humor.

De tror derfor CBS kan risikere å gå i den samme «fella» som Netflix og NBC, og få dårlige seertall.

Laster Instagram-innhold

Kulturstrøm