NRK Meny
Normal

Pistolmann på U2-konsert var politi

Den bevæpnede mannen er nå anmeldt for brudd på våpenloven og tjenestefeil.

U2-konsert avlyst i Globen

EVAKUERT: Globen i Stockholm ble evakuert før U2s planlagte konsert søndag kveld.

Foto: Stian Strøm / NRK

Søndag kveld ble U2s konsert i Globen i Stockholm innstilt etter at en bevæpnet mann tok seg inn på arenaen.

Den svenske avisen Aftonbladet skrev først at det hadde kommet inn en trussel mot U2s vokalist, Bono. Dette ble senere avvist, og avisen Expressen skrev at den mistenkte mannen skal ha tatt med seg en pistol inn på arenaen. Mannen skal ha forklart at han var en sivil politimann, og at han hadde glemt å legge fra seg våpenet.

Anmeldt

Alle publikummere ble ransaket, og situasjonen skapte kaos. Først skal ingen ha kommet inn på arenaen fordi billettsystemet sviktet. Over 5000 mennesker sto utenfor, og da de først slapp inn, ble hele lokalet tømt. Beskjeden som ble gitt over høytalerne var at konserten ikke var innstilt, men utsatt til senere på kvelden. 22.30 kom beskjeden om at konserten var flyttet til en ny dato.

Mandag ettermiddag la svensk politi ut en pressemelding på sine nettsider hvor de forteller at det mandag klokken 13.50 kom en anmeldelse til avdelingen for særskilte utredninger, region Stockholm. Politimannen er nå anmeldt for «Brudd på våpenloven» og «Tjenestefeil».

Flyttet konserten

Bono

NY DATO: U2 spiller i Globen førstkommende tirsdag.

Foto: Mike Coppola / Afp

Konsertarrangør Live Nation opplyser på sin Facebook-side at konserten blir holdt førstkommende tirsdag.

– På grunn av et sikkerhetsspørsmål måtte Ericsson Globe evakueres. Etter beskjed fra politiet har vi ikke noe annet valg enn å flytte konserten til en ny dato. Kveldens konsert flyttes dermed til tirsdag 22. september. Alle billetter til kveldens konsert er gyldige på tirsdag.

Kulturstrøm

 • Utseld Guns N' Roses-konsert

  Torsdag spelar Guns N' Roses comeback-konsert for eit utseld Valle Hovin, skriv NTB. Etter mange år med uvenskap og trøbbel, har det famøse bandet funne saman igjen. I 2012 var gitarist Slash gjest hos NRKs Ole Torp. Då var han ikkje så gira på å snakke om fortida:

  Gitarist Slash var torsdag gjest i Aktuelt hos Ole Torp. Se hele intervjuet her.
 • Står Cardi B for årets video?

  MTV har presentert lista over dei nominerte til årets musikkvideo-prisutdeling, ifølgje Paper magazine. Rapstjerna Cardi B og ekteparet Beyoncé/Jay-Z (The Carters) leiar med flest nominasjonar. I kategorien årets video er følgjande nominert: Cardi B, Camila Cabello, Bruno Mars, Ariana Grande, The Carters, Childish Gambino og Drake. Les om kvifor Childish Gambinos musikkvideo skaka verda tidlegare i år.

  Cardi B
  Foto: Evan Agostini / AP
 • Framførte Bowie-låt for første gong

  Maria Schneider, hovudartist på Molde jazzfestival, spelte ein David Bowie-låt då ho opna festivalen i går, skriv VG. «Sue (Or in a Season of Crime)» var med på plata «Blackstar» som kom ut to dagar før Bowie døydde i 2016. Schneider medverka som komponist til plata. Låten har aldri blitt framført live før. Jazzmusikaren har tidlegare vunne fem Grammy-prisar.

  Maria Schneider. Moldejazz 2018
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK