Hopp til innhold

Pistolmann på U2-konsert var politi

Den bevæpnede mannen er nå anmeldt for brudd på våpenloven og tjenestefeil.

U2-konsert avlyst i Globen

EVAKUERT: Globen i Stockholm ble evakuert før U2s planlagte konsert søndag kveld.

Foto: Stian Strøm / NRK

Søndag kveld ble U2s konsert i Globen i Stockholm innstilt etter at en bevæpnet mann tok seg inn på arenaen.

Den svenske avisen Aftonbladet skrev først at det hadde kommet inn en trussel mot U2s vokalist, Bono. Dette ble senere avvist, og avisen Expressen skrev at den mistenkte mannen skal ha tatt med seg en pistol inn på arenaen. Mannen skal ha forklart at han var en sivil politimann, og at han hadde glemt å legge fra seg våpenet.

Anmeldt

Alle publikummere ble ransaket, og situasjonen skapte kaos. Først skal ingen ha kommet inn på arenaen fordi billettsystemet sviktet. Over 5000 mennesker sto utenfor, og da de først slapp inn, ble hele lokalet tømt. Beskjeden som ble gitt over høytalerne var at konserten ikke var innstilt, men utsatt til senere på kvelden. 22.30 kom beskjeden om at konserten var flyttet til en ny dato.

Mandag ettermiddag la svensk politi ut en pressemelding på sine nettsider hvor de forteller at det mandag klokken 13.50 kom en anmeldelse til avdelingen for særskilte utredninger, region Stockholm. Politimannen er nå anmeldt for «Brudd på våpenloven» og «Tjenestefeil».

Flyttet konserten

Bono

NY DATO: U2 spiller i Globen førstkommende tirsdag.

Foto: Mike Coppola / Afp

Konsertarrangør Live Nation opplyser på sin Facebook-side at konserten blir holdt førstkommende tirsdag.

– På grunn av et sikkerhetsspørsmål måtte Ericsson Globe evakueres. Etter beskjed fra politiet har vi ikke noe annet valg enn å flytte konserten til en ny dato. Kveldens konsert flyttes dermed til tirsdag 22. september. Alle billetter til kveldens konsert er gyldige på tirsdag.

Kulturstrøm

 • Den norske klovnen Viggo Venn vant Britain's Got Talent

  Den norske klovnen Viggo Venn vant Britain's Got Talent søndag kveld, og en pengepremie på 3,4 millioner kroner.

  Viggo Venn er født på Kongsberg, bosatt i London og har klovneutdannelse fra den franske teaterskolen Ecole Philippe Gaulier.

 • Frankrike: bøter og fengsel for skjult reklame hos influensere

  Frankrike har vedtatt en ny lov som innebærer at influensere risikerer både kraftige bøter og fengselsstraff hvis de driver med skjult reklame og svindel.

  Loven innebærer at det blir forbudt å promotere blant annet kosmetisk kirurgi, tobakk og enkelte finansprodukter.

  Influensere risikerer opptil to års fengsel og bøter på over 3 millioner kroner hvis de driver med slik ulovlig markedsføring.

  – Festen er over for dem som tror de kan drive med svindel på internett, sa økonomiminister Bruno Le Maire nylig.