NRK Meny
Normal

Pink Floyd-reunion stoppet

Nick Mason satte foten ned mot en gjenforening av Pink Floyd på scenen.

Pink Floyd-trommis Nick Mason

Pink Floyd-trommis Nick Mason satte foten ned for gjenforening av Pink Floyd.

Foto: SHAUN CURRY / AFP

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Det kan se ut til at den britiske sosietetsdamen Jemima Khan har satt en stopper for en reunion av Pink Floyd.

Andre gjenforening på 30 år

Jemima Goldsmith Kahn

Jemima Kahn (født Jemima Goldsmith) var tidligere gift med den pakistanske politikeren og kricket-stjernen Imran Khan. Hun var også venninne med tidligere prinsesse Diana.

Foto: JOHNNY EGGITT / AFP
Pink Floyd ved (fra venstre): Dave Gilmour, Roger Waters, Nick Mason og Rick Wright under Live 8.

Pink Floyd under bandets forrige «fullstendige» gjenforening under Live 8, den gang også med nå avdøde Rick Wright.

Foto: LEFTERIS PITARAKIS, Lefteris Pitarakis / AP
Nick Mason, Pink Floyd

Nick Mason sier han og resten av bandet er positive til flere gjenforeninger, men at det denne gangen ble feil.

Foto: Leon Neal / AFP

De gjenlevende originale medlemmene av Pink Floyd hadde planlagt å gjøre sin andre reunion på nesten 30 år. Den forrige skjedde under Live 8-arrangementet.

Les også: Vil ha gjenforening av Pink Floyd

Men da det viste seg at konserten skulle finne sted på landstedet til den tidligere venninnen av prinsesse Diana satte trommeslager Nick Mason foten ned.

- Akkurat den aktuelle eventen var ikke rett sted for en reunion av Pink Floyd, sier Mason, ifølge avisa The Daily Telegraph.

Ønsker flere gjenforeninger

- Jeg sa jeg ville gjøre det, men dette var et veldedighetsarrangement for fiffen, og det føltes feil å gjøre en sånn liten ting til en «big deal» bare fordi Jemima Khan var til stede, sier han videre.

Nick Mason har tidligere sagt han godt kunne tenke seg en gjenforening av bandet for veldedighet, og at han tror både Waters og Gilmour er positive til flere slike oppdrag.

- Hvorfor skal vi spille for en liten gruppe fra overklassen? Vi burde i stedet spare det til en Live 8-type arrangement, mener Mason.

De to andre gjenlevende medlemmene av Pink Floyd spilte riktig nok på et liknende arrangement i regi av Kahn tidligere i år, til inntekt for palestinske barn.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK