NRK Meny
Normal

– Utrolig surt!

KALAMATA (NRK): – Fysiske øvelser er ikke mitt favoritt-tema, sier førstemann ut av Mesternes Mester, superfekteren Bartosz Piasecki.

FØRSTEMANN UT: Bartosz Piasecki tapte den første Nattesten og må ut av Mesternes Mester. VIDEO: Tonje Bergmo/NRK

Han fektet seg til en sølvmedalje under OL i London 2012, men å svinge kården holdt ikke lenge i Mesternes Mester.

Bartosz Piasecki (29) ble førstemann ut av årets konkurranse, og måtte se seg slått av bryteren Ine Baarli.

Mesternes Mester hadde premiere i forrige uke. Ingen av deltakerne røk ut i første episode, men nå er konkurransen i full gang.

– Veldig bittert

Bartosz Piasecki havnet sist på resultatlistene og fikk i oppgave å utfordre i nattesten. Han valgte Ine Baarli (51) til duell, og hun svarte med å velge en balanseøvelse.

Ung, smilende mann med kårder foran et basseng

FØRSTEMANN UT: – Det er surt å ryke ut først, men noen må jo gjøre det også. Nå venter mange timer ved bassengkanten, sightseeing og toppturer. Det blir egentlig en veldig real ferie, sier Bartocz Piasecki.

Foto: Tonje Bergmo / NRK

– Den duellen tapte jeg, selvfølgelig. Det er veldig bittert. Vi hadde jo samme poengsum, men jeg ble dømt sist siden jeg var dårligst på siste øvelse, sier fekteren.

– Hadde jeg havnet nest sist, og ikke sist, kunne jeg ha valgt. Da hadde jeg tatt en reaksjonsøvelse og sannsynligvis vært med videre. Det er små marginer, men det er jeg vant med fra idretten, sier Piasecki til NRK.

Mesternes Mester. Nattest mellom Bartosz Piasecki og Ine Barlie

NATTEST: Bartosz Piasecki havnet sist på resultatlistene og utfordret bryteren Ine Baarli til duell. Det skulle han ikke ha gjort.

Piasecki sier Mesternes Mester handler mye om å være til stede her og nå.

– Man må gi alt i det ene minuttet man er på. Og det er en krevende prøve med tanke på all ventingen her nede. Det tar tid å lage god tv, det har vi merket.

Savnet jobben

Den unge fekteren, som la opp i 2016, sier han har savnet svært lite på tur i Hellas.

– Jeg har stortrivdes hver sekund, men jeg skal innrømme at jeg har savnet jobben som lærer. Jeg gleder meg til å komme tilbake!, sier Bartosz Piasecki, som de andre deltakerne for øvrig kåret til den lateste av «mesterne» denne sesongen.

Spørsmål til deltakerne i Mesternes Mester 2017 om hvem som er den lateste.

HVEM ER DEN LATESTE I MESTERNES MESTER? De aller fleste av deltakerne var skjønt enige.

De gjenværende som kjemper om tittelen Mesternes Mester 2017 er: Tonje Sørli, Eldar Rønning, Helene Olafsen, Odd Sørli, Anita Moen, Frode Grodås, Else-Marthe Sørlie Lybekk, Anders Jacobsen og Ine Barlie.

Kulturstrøm

 • Shakira trekker tilbake turné-merch

  I forbindelse med Shakiras siste turné har blant annet er gullhalsbånd blitt lagt ut for salg på artistens hjemmeside. Halsbåndet ble først lagt merke til av tyske Bento, som påpekte likhetene mellom smykket og det nazistiske symbolet «Black Sun» – et symbol som nå er forbudt i Tyskland, skriver People. Live Nation forklarer at halsbåndet er inspirert av et pre-columbiansk symbol, og ber om unnskyldning for den utilsiktede likheten med nazisymbolet. Smykket er nå fjernet fra kolleksjonen, skriver Gaffa.

  Laster Twitter-innhold
 • Spiller mannen bak Elton John

  Jamie Bell er klar til å spille mannen som har skrevet de fleste av Elton Johns låttekster gjennom 50 år, men er ukjent for de fleste.

  Bernie Taupin har jobbet med Elton John på totalt 30 album, etter at de to møttes tilfeldig da de svarte på samme annonse etter nye låtskrivere i 1967. Ingen av dem fikk jobben, men møtet ble til et langvarig samarbeid som resulterte i flere hitlåter – inklusive Rocket Man, som også er filmens navn. Den har premiere 17. mai 2019, melder Gaffa.

  2017 Hollywood Film Awards - Arrivals
  Foto: Jordan Strauss / AP