NRK Meny
Normal

Philip Schou Nilsen: Elvis Presley

Philip er 14 år og kommer fra Oslo. Han likte først Johnny Cash, men etter oppfordring fra onkelen Trond så ble Elvis-interessen tent for fullt.

Philip Schou Nilsen
Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Philip liker musikken fra sent på 60-tall og 70-tallet best. Men selv om han er lidenskapelig opptatt av Elvis, er han ikke blan de som tror at "Kongen" lever:

- Jeg er ikke helt dust heller, da. Hvis noen spør meg om jeg tror Elvis lever sier jeg: "Nei, Elvis lever ikke, han er nok dau!", ler Philip.

Om emnet

Elvis Presley

Elvis Presley slik vi kjenner ham

Foto: - / AFP

Et av tidenes største musikk-idol, Elvis Aaron Presley, ble født i 1935 i byen Tupelo i den amerikanske staten Mississippi. Elvis opplevde en helt utrolig karriere fra han slo gjennom i 1954 til han døde i 1977 hjemme på Graceland i Memphis, Tennessee, bare 42 år gammel.

De siste 50 årene har en hel verden vært på fornavn med Elvis – sangeren, skuespilleren, sceneartisten og ikke minst rock’n’roll-ikonet som har provosert og forført generasjon etter generasjon. ”Før Elvis var det ingen ting”, uttalte John Lennon i The Beatles, og det er et utsagn som både Bob Dylan og Bruce Springsteen har sagt seg helt enig i.

Om fagdommeren

Eigil Berg var en av de mest markante skikkelser i den norske populærmusikken på 70- og 80-tallet. Berg startet sin platekarriere med Morgans midt på 60-tallet, men er uten tvil mest kjent for sitt virke som ideologisk fører og frontfigur i New Jordal Swingers siden gruppens start tidlig på 70-tallet. Om sin Elvis-interesse sier han at den kom i tenårene. Han var og er mest opptatt av Elvis gjennom musikken. Berg liker rock’n roll og mener Elvis har fremført noe av det beste inne generen.