NRK Meny
Normal

Phileas Fogg hver kveld på DAB

Radioteatrets dramatisering av «Jorden rundt på 80 dager» ble laget i dampradioens glanstid, og tar femti år etter steget over i dabradioen, på digitalradio NRK Gull!

Illustrasjonsbilde: Coulorbox.com
Foto: Coulorbox.com

«Jorden rundt på 80 dager» sendes hver kveld klokka 20 fra lørdag 27. mars, med siste episode 2. påskedag.

Time med Fogg

Noen episoder sendes butt i butt og gir lytterne en hel time med Phileas Fogg og hans trofaste tjener Passepartout kloden rundt med start og innkomst i Reformklubben i London.

Jules Vernes roman fra 1873 er dramatisert av Tommy Tweed. Radioteatrets produksjon er fra 1959 i Hans Heibergs oversettelse og med Knut Thomassen som instruktør.

Tungvektere bak mikrofonen

Den ene tungvekteren etter den andre bekler rollene, med Claes Gill i spissen som Phileas Fogg og Eilif Armand som Passepartout – og ikke minst med Gisle Straume som detektiv Fix fra Scotland Yard i hælene, stadig i mangel av arrestordren han trenger for å pågripe Fogg på mistanke for bankran i London.

Veddemålet og rekordforsøket å reise jorden rundt på 80 dager er familieunderholdning av beste merke – som står seg også over femti år etter at hørespillet ble laget. Følg med på DAB-radio eller på nettet.

Kulturstrøm

 • Mer bråk om Nobelprisen

  Nobelstiftelsen i Sverige vil frata Svenska Akademien oppdraget med å dele ut Nobels litteraturpris. Intriger og sexanklager i Svenska Akademien har ført til krise for litteraturprisen, og Nobelstiftelsen frykter for prisens omdømme. Stiftelsen foreslår i stedet å opprette en ny Nobelkomite for litteratur, uavhengig av Svenska Akademien, noe Akademien motsetter seg, melder Dagens Nyheter.

  Alfred Nobel
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp
 • Clapton hyller Avicii

  Eric Clapton annonserer en hyllest til den avdøde svenske DJ Avicii på sitt kommende album. Albumet kommer i oktober, og inneholder bluesversjoner av kjente og ukjente julesanger. Claptons versjon av «Jingle Bells» er dedikert til minnet om Avicii, ifølge NME

  Eric Clapton
  Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix
 • Fikk gjev jazzpris

  Trommeslager Jon Christensen er vinner av årets Ella-pris. Prisen er Oslo Jazzfestivals hederspris, og tildeles en person som gjennom mange år har gjort en innsats for jazzmiljøet i Oslo, eller en norsk jazzmusiker av høy internasjonal klasse.

  Jon Christensen
  Foto: Egil Austrheim