Phileas Fogg hver kveld på DAB

Radioteatrets dramatisering av «Jorden rundt på 80 dager» ble laget i dampradioens glanstid, og tar femti år etter steget over i dabradioen, på digitalradio NRK Gull!

Illustrasjonsbilde: Coulorbox.com
Foto: Coulorbox.com

«Jorden rundt på 80 dager» sendes hver kveld klokka 20 fra lørdag 27. mars, med siste episode 2. påskedag.

Time med Fogg

Noen episoder sendes butt i butt og gir lytterne en hel time med Phileas Fogg og hans trofaste tjener Passepartout kloden rundt med start og innkomst i Reformklubben i London.

Jules Vernes roman fra 1873 er dramatisert av Tommy Tweed. Radioteatrets produksjon er fra 1959 i Hans Heibergs oversettelse og med Knut Thomassen som instruktør.

Tungvektere bak mikrofonen

Den ene tungvekteren etter den andre bekler rollene, med Claes Gill i spissen som Phileas Fogg og Eilif Armand som Passepartout – og ikke minst med Gisle Straume som detektiv Fix fra Scotland Yard i hælene, stadig i mangel av arrestordren han trenger for å pågripe Fogg på mistanke for bankran i London.

Veddemålet og rekordforsøket å reise jorden rundt på 80 dager er familieunderholdning av beste merke – som står seg også over femti år etter at hørespillet ble laget. Følg med på DAB-radio eller på nettet.

Kulturstrøm

  • Ukens beste låter

    Internett flommer over av ny musikk. Mye er dårlig. Noe er bra. NRK P3 er her for å gjøre jobben for deg, og gir deg de beste nye låtene fra kjente og ukjente artister hver uke. Her er ukas «Best akkurat nå»

    Arctic Monkeys
    Foto: Presse