NRK Meny
Normal

Phil Collins gjør comeback

Den 65 år gamle briten gir livstegn fra seg og spiller flere konserter i Europa til sommeren.

Phil Collins

Phil Collins gjør comeback som liveartister, uten at han kan beskyldes for å gjøre det for pengenes skyld. Briten har solgt 250 millioner plater i løpet av karrieren.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Den tidligere Genesis-frontfiguren annonserte for fem år siden at karrieren hans var slutt. Årsaken var at en nerveskade gjorde det umulig for ham å spille trommer.

Men nå – etter 10 år borte fra rampelyset – lar han høre fra seg igjen.

I første omgang skal Phil Collins bare opptre i London, Køln og Paris, og det spekuleres i at listen over steder som skal besøkes på hans «Not Dead Yet Live»-turné kan bli lengre.

Svært populær

Billettkjøpere vil forvente å høre store hits som «In the Air Tonight», «Against All Odds» og «Another Day in Paradise».

Collins har hatt en eventyrlig karriere, og har solgt ufattelige 250 millioner album: 150 millioner med Genesis, og 100 millioner plater fra sin solokarriere (som startet i 1981).

Collins vil overfor Sky News ikke love noe nytt materiale til konsertrekken, i frykt for å skuffe de som eventuelt har store forventninger til det.

Spiller ikke trommer

Collins kommer i svært liten grad til å spille trommer på grunn av den nevnte nerveskaden. Men hans 15 år gamle sønn Nicholas – som også er trommeslager – er med på konsertene og står klar til å steppe inn.

– Jeg tenker at jeg bare skal synge. Jeg tror ikke jeg vil være i stand til å spille trommer slik jeg en gang gjorde, sa han på en pressekonferanse mandag.

Collins benyttet anledningen til å sparke mot dem som mener at Collins bare er en fløtepus fra 80-tallet:

– Folk har en tendens til å se på meg som glatt BMW-musikk. Det er en feiloppfatning, hevder han.

Laster Twitter-innhold

Flere kulturnyheter