NRK Meny
Normal

Phil Collins gjør comeback

Den 65 år gamle briten gir livstegn fra seg og spiller flere konserter i Europa til sommeren.

Phil Collins

Phil Collins gjør comeback som liveartister, uten at han kan beskyldes for å gjøre det for pengenes skyld. Briten har solgt 250 millioner plater i løpet av karrieren.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Den tidligere Genesis-frontfiguren annonserte for fem år siden at karrieren hans var slutt. Årsaken var at en nerveskade gjorde det umulig for ham å spille trommer.

Men nå – etter 10 år borte fra rampelyset – lar han høre fra seg igjen.

I første omgang skal Phil Collins bare opptre i London, Køln og Paris, og det spekuleres i at listen over steder som skal besøkes på hans «Not Dead Yet Live»-turné kan bli lengre.

Svært populær

Billettkjøpere vil forvente å høre store hits som «In the Air Tonight», «Against All Odds» og «Another Day in Paradise».

Collins har hatt en eventyrlig karriere, og har solgt ufattelige 250 millioner album: 150 millioner med Genesis, og 100 millioner plater fra sin solokarriere (som startet i 1981).

Collins vil overfor Sky News ikke love noe nytt materiale til konsertrekken, i frykt for å skuffe de som eventuelt har store forventninger til det.

Spiller ikke trommer

Collins kommer i svært liten grad til å spille trommer på grunn av den nevnte nerveskaden. Men hans 15 år gamle sønn Nicholas – som også er trommeslager – er med på konsertene og står klar til å steppe inn.

– Jeg tenker at jeg bare skal synge. Jeg tror ikke jeg vil være i stand til å spille trommer slik jeg en gang gjorde, sa han på en pressekonferanse mandag.

Collins benyttet anledningen til å sparke mot dem som mener at Collins bare er en fløtepus fra 80-tallet:

– Folk har en tendens til å se på meg som glatt BMW-musikk. Det er en feiloppfatning, hevder han.

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

 • Molderosen går til Arild Andersen

  Kontrabassisten Arild Andersen er tildelt Molderosen 2018. Det er Moldejazz sin høyeste utmerkelse og tildeles en person som har vært med å sette Molde på kartet. Arild Andersen har spilt på mange av Moldejazzfestivalene, og er landets mest kjente jazzbassist. Arild Andersen er 72 år gammel og kommer fra Lillestrøm

  Arild Andersen
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK
 • Flyttar Manson-film

  Quentin Tarantino sin film om sektleiaren Charles Manson skapar debatt allereie før han er ferdig. Opphavleg skulle filmen med namnet «Once Upon A Time in Hollywood» ha premiere på 50-årsdagen for drapet på skodespelarinna Sharon Tate, 9. august 2019. No har premieredatoen blitt flytta, ifølgje The Hollywood Reporter. Leonardo DiCaprio og Brad Pitt har hovudrollene i storfilmen. Filmselskapet hevdar at flyttinga av premieren ikkje har noko med 50-årsmarkeringa å gjere. Manson og hans tilhengjarar stod bak fleire brutale drap i 1969. Charles Manson døydde i 2017.

  FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES
  Foto: BORIS HORVAT / AFP