Pharrell Williams anklages igjen for plagiat

Familien til Marvin Gaye fikk medhold i retten om at låten «Blurred Lines» er plagiat. Nå mener de at Williams’ monsterhit «Happy» også er en kopi.

Pharrell Williams

IKKE SÅ HAPPY: Pharrell Williams plagiatanklages på ny av familien til Marvin Gaye, denne gangen for hiten «Happy».

Foto: KEVIN WINTER / Afp

Familien til den avdøde rnb-stjerna Marvin Gaye fikk denne uka medhold i at Pharrell Williams´ hitlåt «Blurred Lines» er plagiat av Gayes hit «Got To Give It Up».

Nå kan det se ut som om Gaye-familien har tatt en nærmere titt i Williams’ låtkatalog. Denne gangen mener de gladhiten «Happy», som har generert Williams voldsomme inntekter, ligner vel mye på Gayes låt «Ain’t That Peculiar» fra 1966, skriver The Guardian.

– Jeg skal ikke lyve. Jeg synes de høres like ut, sier Gayes datter Nona til CBS News om låtene.

Familien planlegger likevel ikke å ta den nye plagiatbeskyldningen til retten, til tross for at de vant fram med «Blurred Lines»-anklagen.

– Vi er ikke der. Vi lever i øyeblikket i dag og er fornøyde med det, sier Gayes ekskone Janis Hunter.

Marvin Gayes datter, Nona Gaye

ANKLAGER: Marvin Gayes familie, her representert av datteren Nona Gaye, går ikke til retten med den nye plagiatanklagen.

Foto: LUCY NICHOLSON / Reuters

Anker dommen

Tirsdag bestemte retten i Los Angeles at «Blurred Lines»-låtskriver Robin Thicke og medlåtskriver Pharrell Williams må betale nærmere 60 millioner kroner til Gayes arvinger.

Howard King, advokaten til Thicke, Williams og Williams' artistkollega TI, fastslo at dommen ankes.

– Mine klienter og jeg er forståelig nok skuffet over juryens avgjørelse, spesielt med tanke på at de er overbevist om at «Blurred Lines» kom fra hjertet og sjelen til Pharrell Williams, Robin Thicke og TI, og fra ingen andre steder, sa han ifølge The Guardian etter at dommen falt.

Hvis dommen blir stående vil det bli etablert en forferdelig presedens

Howard King, Pharell Williams' advokat

– En forferdelig presedens

Mange spør seg nå om i hvilken grad artisters kunstneriske frihet vil bli rammet hvis dommen blir stående.

– Hvis dommen blir stående vil det bli etablert en forferdelig presedens. (…) Det vil ikke lenger være mulig å skape musikk i samme stil eller sjanger som en tidligere låt, sier King.

Fortsettelse følger i ny rettsrunde.

– Denne saken er på ingen måte avsluttet, sier King.

Kulturstrøm

 • Visjon Norge må betale erstatning

  TV-kanalen i Drammen må betale 150.000 i erstatning til en mann for å ha delt sensitive opplysninger uten samtykke. I dommen fra lagmannsretten er også ansvarlig redaktør og programlederen dømt til å betale oppreisning, skriver avisa Norge i dag.

 • – Medieplattformer har et ansvar

  USAs president Joe Biden mener selskapene som driver sosiale medier har et ansvar for å stanse spredning av «upålitelig» innhold, særlig om koronaviruset, vaksiner og valg. Uttalelsen kom etter at Facebook har forlenget utestengelsen av Donald Trump.

 • Vant også siste del av søksmål

  Hertuginne Meghan vant også andre del av søksmålet mot Mail on Sunday og MailOnline. Prins Harrys kone fikk medhold i at utgiveren brøt opphavsretten da de trykket et brev hun skrev til sin far. Fra før er de dømt for å ha brutt privatlivets fred.

  Foto: Tolga AKMEN / AFP
  Foto: TOLGA AKMEN