PewDiePie tjener over 100 millioner kroner i året på Youtube

Svenske Felix Kjellberg (28) er en av de best betalte i verden på strømmetjenesten, ifølge en fersk toppliste fra Forbes.

Felix "Pewdiepie" Kjellberg

TOPPER: Felix Kjellberg også kjent som Pewdiepie, topper listen.

Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB Tema

Den svenske youtuberen Felix Kjellberg, best kjent under kallenavnet PewDiePie, topper Forbes' liste for annet år på rad.

Svensken har gjort stor suksess og har mange følgere når han spiller videospill for sitt Youtube-publikum, som nå omfatter så mange som 50 millioner følgere.

Vloggeren har tidligere sagt at han skal stenge kontoen sin, men lever nå godt både på Youtube-kanalen sin og boken sin, som er solgt i 112.000 eksemplarer.

I 2014 gikk kanalen hans forbi Rihannas Vevo-kanal som tidenes mest sette. I 2015 hadde hans kanal mer enn 11,8 milliarder visninger.

Han har brukt sin kjendisstatus til å påvirke salget av indiespille og samlet inn penger til veldedige formål via sin fanbase, som kalles Bro Army.

Felix Kjellberg har også spilt seg selv i to episoder av TV-serien South Park.

Dette er verdens ti best betalte youtubere

 • 1. Felix Kjellberg (PewDiePie) – 15 millioner dollar
 • 2. Roman Atwood – 8 millioner dollar
 • 3. Lilly Singh (Superwoman) – 7.5 millioner dollar
 • 4. Anthony Padilla (Smosh) – 7 millioner dollar
 • 5. (delt) Tyler Oakley – 6 millioner dollar
 • 5. (delt) Rosanna Pansino – 6 millioner dollar
 • 6. (delt) Mark Fischbach (Markiplier) – 5.5 millioner dollar
 • 6. (delt) German Garmendia – 5.5 millioner dollar
 • 7. (delt) Colleen Ballinger (Miranda Sings) – 5 millioner dollar
 • 7. (delt) Rhett & Link – 5 millioner dollar

Rapper på listen

Samlet tjener topplisten av Youtubere 70,5 millioner dollar i løpet av et år. Og listen over dem som tjener mest på Youtube består av både en rapper, en som baker foran sitt publikum og unge mennesker som har rettet seg inn på nerder innenfor et spesielt tema.

Mange tjener også penger på produktene som er knyttet til navnet deres og til Youtube-kontoene. Amerikanske Roman Atwood (33), som nå har kapret annenplassen på listen over de mest suksessfulle, har for eksempel lansert produktserien «Smile More».

Lilly Singh (28) fra Canada dukker opp på tredjeplass på listen. Hun er rapper og skuespiller, og er kjent fra Youtube-serier og filmer som «Bad Moms» og «Istid: På kollisjonskurs».

Lilly Singh

RAPPER: Lilly Singh (28) er en kanadisk youtuber som tjener godt på å være på nettet.

Foto: Mark Blinch/The Canadian Press / Ap

Kulturstrøm

 • Ny Woodstock-festival i august

  Hiphop-artisten Jay-Z er blant trekkplastrene når den legendariske Woodstock-festivalen «gjenopplives» etter 50 år. Sommerens konsert skal hete Bethel Woods og blir arrangert 16. til 18. august i Watkins Glen i New York,

  Logo for Woodstock 2019
  Foto: BRENDAN MCDERMID / REUTERS
 • Disney overtar 21st Century Fox

  Walt Disney overtar onsdag Rupert Murdochs 21st Century Fox for 71 milliarder dollar. Disney-overtakelsen kan få store følger og 5000 Fox-ansatte kan bli oppsagt, ifølge analytikere, skriver CNN.

 • Kjersti Mo slutter i Egmont

  Etter ti år som redaktør for Egmont Publishing har Kjersti Mo bestemt seg for at hun vil videre skriver kampanje.com. Hun blir beskrevet som en nytenkende pioneer av Egmont Publishing-sjef Nina Vesterby, som legger til at Mo sin avgang blir et tap.