NRK Meny
Normal

Peugeot 308 RC Z

Peugeot har valgt å sette konseptbilen i produskjon, og de første vil rulle på norske veier på vårparten av 2010.

Peugeot 308 RC Z
Foto: Peugeot

Peugeot 308 finnes allerede i en kombiutgave, og om ikke lenge kommer SW-utgaven før CC-en. Men, om to år kommer den desidert råeste versjonen av 308.

Peugoet lover at den ferdige produskjonsutgaven beholder linjene til konseptbilene til Peugeot 308 RC Z, når den blir vist i Frankfurt til neste år.

- Bilen er et smykke som vi gleder oss til å se på norske veier. Med introduksjonen av RC Z tror jeg Peugeot vil vise sin styrke utenfor de tradisjonelle rammene, sier Peugeotdirektør Thomas Rosvold.

Det er ialfall liten tvil om at den kommer til å skille seg ut i trafikken, og at den blir en spennende konkurrent til Audi TT.

Kulturstrøm

 • Jobbar mot neste års festival

  Om eitt døgn startar den internasjonale fotofestivalen Nordic Light i Kristiansund. Og medan enkelte stressar for å rekke morgondagen, har ei gruppe unge fotografar fått eit oppdrag med ein heilt annan deadline. Dei skal nemleg jobbe mot ei utstilling i Finland til hausten og neste års Nordic Light. – Vi har samla nordiske fotografar som skal samarbeide og fotografere temaet «Heim», fortel Clare Gallagher. Sjå innslaget her:

 • Se NRKs dokumentar om Pushwagner

  I 2008 fikk Pushwagner mer enn ti henvendelser fra produsenter som ville lage dokumentar om kunstneren. Mannen som hadde mistet alt, og som ingen trodde ville kunne reise seg igjen. Men i 2008 skjer det ingen trodde var mulig, Pushwagner fikk sitt internasjonale gjennombrudd. NRK-regissør Kristin Rosenløw Eeg fulgte ham gjennom dette fantastiske året.

 • Maler for åpen scene

  I hele april har ni kunstnere fra ulike steder i verden bodd sammen og hatt Galleri Ramfjord i Oslo som sitt atelier. Anledningen for kunstmønstringa er galleriets 20-årsjubileum, forteller innehaver og daglig leder Elisabeth Ramfjord. I galleriets åpningstid kan besøkene kan se kunstnerne i arbeid, og resultatene kan sees i utstilling fra 5.–20. mai.(NTB)

  Laster Instagram-innhold