Petterson, Per

Per Petterson er født i 1952 i Oslo. Han har skrevet romaner og noveller, og ble i 1997 nominert til Nordisk Råds litteraturpris for romanen "Til Sibir". Hans store gjennombrudd kom med romanen "Ut og stjæle hester" (2003).  Han er oversatt til mange språk.

Forfatteren Per Petterson. Foto: Berit Roald/ Scanpix
Foto: Roald Berit / SCANPIX

Bibliografi

1987 Aske i munnen, sand i skoa (noveller)

1989 Ekkoland (roman)

1992 Det er greit for meg (roman)

1996 Til Sibir (roman)

2000 I kjølvannet (roman)

2003 Ut å stjæle hester (roman)

2004 Månen over Porten

Priser

1992 Språklig samlingslitteraturpris

1997 Nominert til Nordisk Råds litteraturpris

2000 Brageprisen (for romanen "I kjølvannet")

2003 Nominasjon til Brageprisen

2003 Bokhandlerprisen (for "Ut og stjæle hester")

2003 Kritikerprisen (for "Ut og stjæle hester")

2006 Independent Foreign Fiction Prize (for "Ut og stjæle hester" ("Out stealing horses"))

2006 Le Prix Littéraire Européen Madeleine Zepter (for "Ut og stjæle hester" ("Pas facile de voler des chevaux"))

2006 Le Prix Mille Pages (for "Ut og stjæle hester" ("Pas facile de voler des chevaux"))

2007 International IMPAC Dublin Literary Award (for "Ut og stjæle hester" ("Out stealing horses"))

Kulturstrøm

  • Northug skal lage TV-underholdning

    Petter Northug har inngått en avtale med TV2 når han legger opp som skiløper. Han kommer til å jobbe med programinnhold. – Ja, sa programredaktør Jarle Nakken i TV2 da Kampanje spurte om Northug kommer til å jobbe med ren underholdning. Nakken mener at skiløperen har vist egenskaper som helt klart er interessante for TV-kanalen. Northug har allerede entret den kulturelle arenaen med boka «Min historie», som topper bestselgerlista for sakprosa denne uka.

    Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
  • Frank Ocean har åpnet Insta-kontoen

    Rapper, låtskriver og produsent Frank Ocean åpnet Instagramkontoen sin for fansen i dag med et enkelt baris-bilde. Kontoen ble oppretta i mai i fjor og har vært privat inntil nå, skriver Pitchfork. Fra i dag kan fans også se alle de drøyt 300 bildene av intern humor, venner, konserter og fester. Her kan du lese deg opp på gamle dager med anmeldelser ++.

    View this post on Instagram

    Welcome

    A post shared by @ blonded on