Hopp til innhold

Petter Stordalen ut av Strawberry Publishing

I dag solgte han alle sine aksjer i Strawberry Publishing til Bonnier Books.

Stordalen og Willumsen opptatt

Var med på å starte Strawberry Publishing i 2018 med Jørn Lier Horst.

Foto: Petter Strøm / NRK

Bonnier går opp til 83 % eierandel i forlagskonsernet.

– Det har vært en ære og et eventyr å bygge Strawberry Publishing, og med Bonnier som kjøper er dette en lykkelig slutt på alle mulige måter, sier Petter Stordalen.

I dag solgte han alle sine aksjer i Strawberry Publishing til Bonnier Books.

Det var på senhøsten 2020 det ble kjent at Bonnier Books hadde kjøpt 70 % av Strawberry Publishing. Med dagens kjøp av Stordalens aksjer øker de eierandelen til 83 %. Forleggerne Jonas Forsang og Magnus Rønningen vil sammen med Jørn Lier Horst fortsette å eie 17 % av selskapet.

– Jeg tror de fleste ble overrasket da Petter Stordalen trådte inn i den norske bokbransjen. Vi har hatt et godt samarbeid med Petter gjennom oppkjøp av hans forlag i Danmark, Sverige og Norge, og vi er allerede enige om at hans eget forfatterskap vil fortsette hos Bonnier i årene framover, sier Håkan Rudels, administrerende direktør i Bonnier Books.

– Ligget i kortene

Petter Stordalen

Stordalen forlater Strawberry Publishing.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Stordalen overrasket mange da han sammen med Jørn Lier Horst, som forlot Gyldendal, startet eget forlag i 2018. Nå er det slutt.

– Selv om beslutningen har ligget i kortene siden Bonnier kjøpte seg inn, er det ikke uten et visst vemod jeg forlater et Strawberry Publishing, sier Petter Stordalen.

Partene har valgt å holde kjøpesummen konfidensiell.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober